Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Kasım öğretmenler günü Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yolumuzu aydınlatan öğretmenler için Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Başöğretmen Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler Kültür Merkezinde devam etti.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

GURUR VE SEVİNÇ DUYUYORUM

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğünce “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla program düzenlendi. Program, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın’ın Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duru ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki programa geçildi. Buradaki programda Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajı okundu. Programda, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Millî Eğitim Müdürü Aydın, tüm öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmen Günü’nü” tebrik etti. Öğretmenlerin aydınlık gelecek için çalıştıklarına dikkat çeken Aydın, “Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 1981’den beri öğretmenler günü olarak kutlanan bu anlamlı günde, geleceği aydınlatan eğitim ordusunun bir neferi olarak burada sizlerle birlikte bulunmaktan gurur ve sevinç duyuyorum” diye konuştu.

Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

ÖĞRETMENLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Öğretmenlerin yüce bir değer olduğuna değinen Aydın, “Atatürk’ün bizzat kara tahtanın başında durduğu, sadece bir tahta ve bir tebeşirle büyük ufukların açılabileceğini gösteren duruşuyla, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözlerini paylaşarak ister kara tahtanın önünde dursun, ister akıllı tahtanın önünde, bir öğretmenin ne kadar yüce bir değer olduğunu vurgulamak istiyorum. Gönlüyle, aklıyla aydınlık bir gelecek için çalışan, bilimin ışığında yol alan her öğretmen, gururlu birer vatanseverdir. Şüphesiz hayatta her meslek önemlidir. Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanlarda elimizden tutan öğretmen, muhakkak vardır. Bize şefkatle yaklaştıkları, bizi sabırla yetiştirdikleri ve bize rehberlik ettikleri için aradan yıllar geçmesine rağmen yolumuzu aydınlatan öğretmenlerimizi şükranla anıyoruz. Eğitim meşalesi yansın, vatanın her ferdi aydınlık gelecekte yaşasın diye kendi geleceklerinden ve hayallerinden vazgeçen Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve diğer tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Programda, emekli öğretmenin konuşması ile aday öğretmenlerin yemin töreni ve adaylık süresini tamamlamış öğretmenler adına konuşma yapıldı. Emekli bir öğretmene plaket ve hizmet şeref belgelerinin verilmesi, tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve diğer etkinlikler ilgi ile izlendi. Programda şehit olan öğretmenler anısına öğrenciler tarafından hazırlanan video gösterisini izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Mesleğinde emekli olan en kıdemli öğretmene plaket ve hizmet şeref belgesi Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran tarafından verildi. Programa, Vali Yardımcısı Erkayıran’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile siyasi partilerin temsilcileri, protokolün diğer üyeleri, il müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu