Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Ak Saray’a defnedin!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İsmi Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olarak geçen Cemalettin Akdoğan, “Asker değişimi için sık sık gittiğin türbeye, çok büyük hareket yapıyormuş gibi gidip bunu da kahramanlık olarak göstermemelisin. Korunması çok kolay olacaksa getirin Süleyman Şah’ı Ak Saray’ın bahçesine defnedin” dedi.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki dönem başkanlık görevini yürüten Kırıkkale eski Belediye Başkanı Cemalettin Akdoğan, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması gündemiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. İsmi, 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olacağı yönünde anılan Akdoğan, değerlendirmeleri ile günmede farklı bir boyut kazandırdı.
“SURİYE POLİTİKASI İFLAS ETTİ”
AKP’nin Suriye politikasının iflas etmiş bir politika olduğunu ifade eden Akdoğan, AKP’nin komşularla sıfır sorunlu bir dış politika yürüteceklerini söyleyerek iktidara geldiklerini sözlerine ekledi. İşte Akdoğan’ın Süleyman Şah Türbesi gündemi ile alakalı değerlendirmelerinden satır başları;
“TÜM KOMŞULARLA SORUN VAR”
“AKP iktidarı, tüm komşularımızla sorunlu bir dış politika yürütmektedir. Ancak bu olumsuz durum hakim olmasına rağmen, halka başarılı bir dış politika yürütüldüğü yönünde lanse ediliyor”
“TARİHİN EN BAŞARISIZ DIŞ İŞLERİ BAKANI”
“Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Sencer Özer, ‘Türkiye tarihinde en başarısız Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dur’ dedi. Evet ben de bu görüşe katılıyorum. Türkiye tarihinde en başarısız Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dur”
“BİR SÜRÜ YOL DENENDİ”
“Türkiye’nin Suriye sınırı yaklaşık 900 kilometre bir alana sahiptir. 900 kilometrelik Suriye sınırımızda bir sürü işlemler yapıldı. Bunlardan birisi derin çukur kazmak suretiyle geçişleri önlemek, tel  örgü çekmek gibi önlemler alınmaya çalışıldı. Bunların hiçbirisi yeterli olmadı. Çünkü ülkenin dış politikasında başından kabulleri yanlıştı. Başından kabulleri yanlış olan dış politikanın, sonunda doğru olmasını kimse bekleyemez”
TARİHİ BİLGİ VERDİ
“Süleyman Şah Türbesi’nin tarihi ile ilgili bir bilgi vermemiz gerekirse; 1200’lü yıllarda yaşamış, Ertuğrul Gazi’nin babası, Osman Gazi’nin dedesiydi. O yıllarda Kayı Boyu yurt arıyordu. Selçuklu İmparatorluğu onlara yeni bir yurt gösterdi. Anadolu’ya doğru göç ederken Süleyman Şah Fırat’ta boğuldu. Süleyman Şah’ta oraya defnedildi”
“ANKARA ANLAŞMASI HATIRLATMASI”
“2. Amdulhamid Han Süleyman Şah Türbesi’ni ihya eden kişidir. 2. Abdulhamid’den bu tarafa Süleyman Şah Türbesi Türk askerleri tarafından korunmuştu. Daha sonra Fransızlarla 1921 yılında yapılan Ankara Anlaşması ile Suriye Fransızlara kalmıştır. Bu anlaşmaya göre orada 10 dönümlük toprak, Türkiye toprağı olarak addedildi. Böylelikle Süleyman Şah’ın türbesi de Türk toprakları olarak sayıldı”
“BUNA ANLAM VEREMİYORUZ”
“1974 yılında ise sınırımızdan 118 kilometre uzakta olan Süleyman Şah Türbesi, Fırat’a kurulan baraj gölünün altında kalması tehlikesiyle, sınırımıza 90 kilometre daha yaklaştırılarak, 28 kilometre öteye taşındı. Dolayısıyla türbe 1974 yılından beri sınırımıza 28 kilometre uzaklıkta bulunmaktaydı. Bugün yine yeni bir taşıma ile, 28 kilometre uzaklıktaki toprağımızı 180 metre uzaklığa taşıyorlar. Buna bir anlam veremiyoruz”
“MİLLİ BİR POLİTİKA İSE MUHALEFETE DUYURMASI GEREKİYORDU”
“AKP iktidarı, bu politikayı eğer milli bir polikita olarak adlandırıyorsa burada milli politikalar değişmeyen politikalardır gerçeğini unutmamak gerek. Mili politikalar üzerinde herhangi bir işlem yapmak gerekiyorsa, hükümete düşen görev diğer siyasi partilerin liderlerini aramak suretiyle böyle bir harekatın yapılacağını duyurması gerekiyordu”
“KAHRAMANLIK GÖSTERİSİ OLARAK SUNDULAR”
“Bir tehdit unsuru yaşıyorsa oradaki askerlerimiz, bunun adını milli olarak belirleyenler, eğer isteselerdi bir otobüs göndererek oradaki 40 askerimizi geri getirebilirlerdi. Zaten oraya gidilip geliniyordu. 572 asker, 39 tank, 50 topla yaptıkları bu işlemi bize kahramanlık gösterisi olarak sunmalarını asla kabul etmiyoruz”
“HAYRETLE KARŞILIYORUM”
“Madem Türkiye çok büyük bir devlet, nasıl oluyorda IŞİD bizi tehdit edecek noktaya geliyor? IŞİD’den kim korkar? IŞİD şunu hesaplayamaz mı? Bizim oradaki askerlerimizin herhangi birisinin başına kaza bela gelmesi halinde 15 bin askeri olan IŞİD, Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıl kafa tutacaktır? Bunun adına nasıl büyük Türkiye Cumhuriyeti demektedirler, hayretle karşılıyorum”
“IŞİD BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEĞİNİ BİLMESİ LAZIM”
“Bir kere herkes dostunu ve düşmanını iyi bilecek. IŞİD Türkiye Cumhuriyeti’ne çatarsa, bunun bedelini çok ağır ödeyeceğini bilmesi lazım. Besleyip büyüttükleri IŞİD bundan korkmuyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin askerlerini tehdit edecek noktaya geliyor ise bize büyük Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsetmeleri anlamsız olur. Türkiye Cumhuriyeti, IŞİD’den korkacak bir devlet değildir”
“SAFSATA OLARAK GÖRÜYORUM”
“O zaman taşıyorsun birşey daha yap ki tam olsun; Aksaray’ın bahçesine getirip defnedin, koruması daha kolay olsun. Osmanlı’nın dedesi olarak görüyorsanız, Osman Bey’in dedesi olarak görüyorsanız, gelin Osman Bey’in yattığı Söğüt topraklarına defnedelim. Dede, baba, oğul, torun birlikte yatsınlar. Eğer ‘bu bir milli mesele ve Süleyman Şah bizim onurumuz’ diyorsanız. Bunu böyle görmeyip, ‘sınırın 180 metre ötesine mezarı taşıyacağız. Bu mezarımızda kutsal emanetlerimizi muhafaza edeceğiz’ laflarını safsata olarak görüyor, bunu yapanları da şiddetle kınıyorum”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu