Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Aksaçlı’dan uyuşturucuya büyük darbe

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Teşkilat içerisinde Ak Saçlı olarak bilinen İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, 2016 yılından bu yana yürüttüğü başarılı çalışmalarla uyuşturucuyu neredeyse kuruma noktasına getirdi.

 

SUÇLULARI BİR BİR YAKALAYARAK ADALETE TESLİM ETTİ

2016 yılı Ekim ayında yayımlanan kararname ile Kırıkkale’de görevine başlayan ve ilk günkü mesaisinde “Önceliğimiz terör ve uyuşturucuyla mücadele olacak” mesajı veren Aksaçlı, geçen süre zarfında önemli bir çalışma takvimi ortaya koydu. 45 ilin ortak noktası olan Kırıkkale’de öncelikle geçiş güzergahlarını kilit altına alan Aksaçlı, istihbari bilgilerle bir çok uyuşturucu karteline de geçit vermedi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Kırıkkale’yi ilk 4 il arasına sokma başarısını gösteren Aksaçlı, teşkilatıyla yürüttüğü uyumlu çalışmalarıyla suçluları bir bir yakalayarak adalete teslim etti.

 

TORBACILARIN YÜZDE 90’I TUTUKLANDI

Aksaçlı döneminde uyuşturucu ve satıcılarına yönelik yürütülen çalışmalarda şu istatistiklerde dikkat çekiyor. 2014 yılında uyuşturucu satıcılarına yönelik 51 işlem yapılırken, bu sayı 2015’te 67, 2016’da 72, 2017’de 144, 2018’de 72 olarak gerçekleşti. 2016 yılından buyana yapılan çalışmalarla torbacıların yüzde 90’ı tutuklanırken bırakmak isteyenlerin sayısı da çığ gibi arttı.  2014 yılında sadece 67 kişi bırakmak için başvuru da bulunurken bu sayı 2018 yılı sonu itibariyle 1418’e ulaştı.

 

TORBACILARDAN SONRA SIRA İÇİCİLER DE

Uyuşturucudan işlem görenlerin aynı zamanda asayiş suçları da işlediğini göz önünde bulunduran Aksaçlı, torbacıların kurutulmasının ardından sıranın içicilere geldiğini söyledi. Tüm ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığını ve tüm istihbari bilgilerin değerlendirildiğini ifade eden Çorumlu, uyuşturucuyla topyekun mücadele için halkında desteğini istedi. Herkese eşit yaklaşan ve herkesin benimsediği bir isim olan Aksaçlı,  Türkiye’de ilk FETÖ raporunu hazırlayan ve Narkotik dairesinin kurulmasını teklif eden isim olmuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x