Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Borsa’dan İstihdam seferberliğine destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde yapıldı.

Borsa’dan tam destek

Kırıkkale’yi temsilen İstihdam Seferberliği 2019 tanıtım toplantısına Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantının amacı ve hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Borsa Başkanı Harun Sümer “Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına yönelik adımlar atılmıştı ve atılmaya da devam ediyor. İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısına katılan bakanlarımız ve TOBB başkanımız iş dünyasına müjdeler verdi. ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan yeni çalışmaya Kırıkkale Ticaret Borsası olarak tam destek veriyoruz.  İstihdam seferberliği büyük avantajlar getiriyor. İşverenlerin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet karşılayacak. İzleyen 9 ayda da prim ve vergileri devletimiz ödemeye devam edecek. Mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergileri 12 ay boyunca devletimiz tarafından karşılanacak. Hem bu desteklerden yararlanmak, hem de istihdama katkıda bulunmak ekonomimize de olumlu yansıyacaktır. Teşviklerden Kırıkkale’de bulunan üyelerimizin yararlanması adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x