Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Alerjinin Farkına Var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği arasında “Alerjinin Farkına Var” proje protokolü imzalandı.

HABER: YELİZ ERDEM

Proje kapsamında pilot il seçilen Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarındaki öğretmenlere astım, besin alerjisi, anafilaksi gibi alerjik hastalıklar konusunda eğitim verildi. Projenin Türkiye’nin tüm illerinde uygulanması hedefleniyor. Projenin protokolünü, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Dilşad Mungan adına Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu imzaladı.

Bu proje ile pilot il seçilen Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan öncelikli olarak okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin bu eğitimlerle birlikte astım, besin alerjisi, anafilaksi gibi alerjik hastalıklar konusunda farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında verilen eğitimlerin ardından öğretmenlere alerji eğitimi aldıklarına dair sertifikalar verildi.

AİD, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Alerjinin Farkına Var” projesi kapsamında Gölbaşı’nda gerçekleştirilen eğitime; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, AİD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan, Genel Sekreter Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Özge Uysal Soyer ile birlikte Gölbaşı’nda bulunan 16 okulun müdür ve öğretmenleri katıldı.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilşad Mungan, alerjiyi A’dan Z’ye tüm kesimlere anlatmak için çıktıkları bu yolculukta daha geniş kitlelere ulaşabilmek ve alerji ile yaşamı daha konforlu hale getirirken farkındalığı da güçlendirmek amacıyla okullarda sertifikalı alerji eğitimleri projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu konuda eğitim alarak sertifika almaya hak kazanacak öğretmenleri bundan sonraki hayatlarında görev alacakları her okulda alerji farkındalığı yaratacak gönüllü birer elçi de olacaklarını ifade eden Mungan, “Az çok fark etmez besin alerjisi affetmez” sloganımızla okullarda çocukların akranlarının besin alerjilerine karşı farkında ve bilinçli olmasını sağlayarak ikram edilen her yiyeceğin sağlıklı olmayabileceğini ve arkadaşının sağlığına zarar verebileceği bilincini aşılamak bu proje ile çok daha mümkün olacak.

Öğretmenler besin alerjili bir çocuğa yaklaşım konusunda bilgilendirilecek, besin alerjili çocukların okulda alerjik besin yemeleri ve sonrasında alerjiye bağlı olarak vücudun kızararak şişmesi ve hatta nefes alamamasına kadar ciddi süreçlerle götüren alerjik şok dediğimiz klinik tabloyu yaşamaları durumunda yapabilecekleri konusunda eğitim alacak. Böylece çocukların sağlığı konusunda ebeveynlerin de içi çok daha rahat olacak” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu