Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Alt yapı, üst yapı ve yeşil alanda sorunumuz kalmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazete sahipleri Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem’i ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Özdem, hem yapılan ve çalışmaları devam eden çalışmalar, hem de seçim yerel seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Özdem “İlçemizin geneline baktığımızda alt yapı, üst yapı ve yeşil alanda sorunumuz kalmadı. Belediyemizin herhangi bir borcumuz olmadı. Bizden önceki borçları da yapılandırmalarımı yaparak ödemelerimizi yapıyoruz” diye konuştu.

 

YENİ BORÇ ÜRETMEDİK

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazetelerden Yenigün Gazetesi Sahiplerinden Adem Yılmaz, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin, Manşet Gazetesi Sahiplerinden Cengiz Selci ve Kalehaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Çakmak, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yerel gazete sahipleri Başkan Özdem’e tekrar aday olmasından dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundular. Ziyaretlerinden doyalı yerel gazete sahiplerine teşekkür eden Belediye Başkanı Turgut Özdem, “31 Mart tarihinde bir seçim yaşayacağız. Tekrar aday olarak gösterildim. Burada İYİ Parti ve MHP’den aday arkadaşımız var.  Burada çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımız genel olarak bizden memnun. Diğer aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İlçemizin geneline baktığımızda alt yapı, üst yapı ve yeşil alanda sorunumuz kalmadı. Belediyemizin herhangi bir borcumuz olmadı. Bizden önceki borçları da yapılandırmalarımı yaparak ödemelerimizi yapıyoruz.  Her ne kadar belediye başkanı olarak vitrinde biz olsak ta, meclis üyelerimiz ve alt kademede çalışan arkadaşlarımızın yoğun gayretleri ile bu işleri başardık. Doğal gaz ile ilgili yoğun bir çabamız var. KIRGAZ ile yazışmalar devam ediyor”

 

YENİ DÖNEM İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR

Belediye başkanı Turgut Ödem, “Rutin belediye hizmetlerini yapacağız demeyeceğiz. Karadeniz yolu buradan geçiyor. Bir oto sanayimiz lok. Biz bu yoldan pek faydalanamıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte bunlar ile ilgili çalışmalarımız olacak. 48 dükkan 20 dönüm arazi üzerine güzel bir oto sanayi yapacağız. İlçemizin yukarısında bir binamız var. Onu güzel bir şekilde düzenleyip bir Kültür Merkezi, sinema, nikah, çok amaçlı salon olarak yapacağız. Köylü pazarı ile ilgili çalışmalarımız var. Valimiz ile de görüşmeler yaparak bunu faaliyete geçirmek için çalışacağız. Kadınlar ile ilgili bir dernek kurarak kadınları da bu konuda değerlendirmeyi düşünüyoruz. İçerisinde soğuk hava deposu olsun bunu da kadınlarımıza emanet edelim” şeklinde konuştu.

 

TARIM KÖY PROJESİNİ YAPACAĞIZ

İlçe tarım ile çalışılan alanları ayarladıklarını söyleyen Başkan Özdem, “Bizim düşündüğümüz 100 dönümlük bir arazi. Bu 100 dönümlük arazi içerisinde tarım köy projesini yapmaya çalışacağız. Genellikle sebze ağırlıklı üretim yapacağız. Üreticiler birliğini kullanarak tarım bakanlığından destek alıp gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. İşsizliği azaltmaya çalışacağız. İmar planları ile ilgili bir sorunumuz kalmadı. Benim en çok üzerinde duracağım şey genç kardeşlerimiz. Yani eğitim alanlarını daha iyi hale getirmek. İlçeye gelerek görev yapan arkadaşların tekrar Delice’yi terk etmesinin ilk amacı iş ikinci amacı ise eğitim. Bunların üzerinde çalışmalar yaparak başarılı olursak ilçemizin daha gelişmesine katkı sağlayacaktır. Emniyet açısından, sağlık açısından sıkıntımız yok. Bir dahaki dönemde sorunları giderirsek daha şirin bir ilçe olacağız” dedi.

 

GELİR GİDER BÜTÇESİNİ VATANDAŞA DAĞITIYORUZ

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, 5 yıldır belediyenin gelir ve gider bütçesine ilişkin dökümü vatandaşların incelemesini sağlıyor. Başkan Özdem, 2014 yılında belediye başkanlığına seçilmesinin ardından her yıl ocak ayında bir önceki yılın gelir ve gider bütçesini çıkararak, vatandaşlara dağıtıyor. Özdem, vatandaşlarla çay içip, gelir gider bütçesini değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Vatandaşlarımıza, ‘Bunu inceleyin, biz buradayız, varsa bir sorun gelin, biz de hesabını verelim’ diyoruz. Biz bunu 5 yıldır yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Bizim vatandaştan saklayacak, gizleyecek ya da onlardan çekindiğimiz bir konunun olmadığını gösteriyoruz. Bu konuda vatandaşların teveccühünü de görüyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x