Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK  YAPTI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kızılırmak Anaokulu  öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından çömlek eğitimi alıp , birbirinden güzel çömlekler yaparak sanatsal etkinliklere bir yenisini daha eklediler.
PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİLER
Önce çömlek sanatının çocuklar üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Çömlek  nasıl yapılır , çömlek yapımının incelikleri ve püf noktaları hakkında çocuklara eğitim verildi ve uygulamalı olarak çömlek yapımı gösterildi. Daha sonra minikler maharetli elleriyle öğrendikleriyle birbirinden farklı ve güzel ürünler oluşturdular. Ayrıca okul öncesinde sanat ve elişi etkinliklerinin önemine değinen Okul Müdürü Şengül Doğan “Sanat etkinliği sadece boyama yapmak, kağıt kesmek değildir , çocuklarımızın hayal güçlerini ve ufuklarını, yaratıcılıklarını geliştirecek bu tür etkinlikler farklı uygulamalarla devam edecektir” ifadesi kullandı. Çocukların çömlek yapımını izleyen öğrenci velileri çalışmadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.
TÜRK EL SANATLARI
Kızılırmak Anaokulu  Müdürü Şengül Doğan, Sanat etkinliği kapsamında tüm öğrencileriyle beraber çömlek yapımı etkinliğini anlattı. Doğan “Geleneksel Türk el sanatlarından kültür mirasımız olan çömlek sanatı bizim eskimeyen kültür mirasımızdır. Ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kültür mirasımızı çocuklarımıza hatırlatmak ve öğretmek istedik. Sanat ve elişi etkinliğimizde bütün öğrencilerimizle hem öğrendik  , hem de çok eğlendik , çok güzel anılarla çocuklarımız etkinliklerini tamamladılar’’dedi. Ayrıca yapılan çömleklerimiz bir hafta kurumaya bırakılacak, sonrasında fırınlanıp son halini aldıktan sonra ailelerimiz çocuklarıyla birlikte bu çömlekleri beraber boyayayacaklar ve  çömleklerimiz okulumuzda sergilenecektir.’’dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu