GündemKırıkkaleManşet

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, ÖĞRENCİLERLE EL ELE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi yöneticileri Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulu ziyaret ederek, Kırıkkale’nin şehitleri hakkında öğrencilere bilgi verildi.
Çok şey borçluyuz
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit dul ve yetimleri derneği üyeleri önceki gün Muhittin Ardahan Ortaokulunu ziyaret ederek, okul tarafından düzenlenen programa katıldı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiirlerin seslendirildiği programda, dernek tarafından hazırlanan slayt gösterildi. Programda günün önemine ilişkin açılış konuşması yapan okul müdürü  Habip Aykul, “Vatan topraklarında rahat gezebiliyor, evlerimizde rahat oturabiliyor, rahatlıkla okullarımıza gelebiliyorsak bunlar Şehit ve Gazilerimizin yaptıkları üstün fedakârlıklar sayesindedir. Onun için şehit ve Gazilerimize çok şey borluyuz.” Dedi.
 
Şiirler okundu
“Eğitimciler olarak bizlere düşen yeni nesilleri Şehitlik duygusuyla yetiştirebilmek, gerektiğinde canını ortaya koyacak bilinçli Vatan evlatları yetiştirmektir. “ diyerek sözlerine devam eden Aykul, “Şehit ailelerimize ve Gazilerimize Okulumuzu ziyaret ettikleri içinde teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Dernek tarafından hazırlanan Şehit ve Gazilerinin slayt resimlerinin izletildiği programda, şiir okuyan öğrencilere Dernek başkanı Rıfat Öcal çeşitli hediyeler verdi.
 
Şehitlikte dua edildi
Öğrencilerin Şehit ve Gazilik hakkındaki sorularının Şehit aileleri ve Gaziler tarafından cevaplandırılmasının ardından program, Dernek üyeleri ile birlikte öğrencilerin Şehitlik ziyareti ile devam etti. Dernek Başkanı Rıfat Öcal  burada Şehitlik ve Şehitlikte kabri bulunan Şehitler hakkında Öğrencilere bilgi verdi. Program şehitlikte şehitlerin ruhuna dua okunmasıyla son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu