Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Anadolu’nun kandilleri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde salon programları kapsamında Gençlik Hasbihal Sohbetleri ‘’ Anadolu’nun Kandilleri ’’adlı program İl Müftülüğü konferans salonunda büyük bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirildi.

MEVLANA VUSLATININ 743.YILINDA RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİLDİ
Programa Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Topoğlu’nun yanı sıra Bakanlık yetkilileri, Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve İl protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, Gençlik Çalışanları ve yaklaşık 600 genç katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Ünlü Kum Sanatı Sanatçısı Veysel Çelikdemir’in gösterisi ile izleyenlerin gönüllerini dinlendirirken, yaptığı kum sanatı gösterisinde ayrıca Hz. Mevlana vuslatının 743.yılında rahmet ve minnetle yâd edildi.

İLAHİ DİNLETİSİNE GENÇLER EŞLİK ETTİ
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi Fatih Koca ve Türk tasavvuf müsikisi besteci ve sanatçısı, Akademisyen Mustafa Demirci tarafından katılımcıların gönlüne ve kulaklarına hoş bir seda bırakan ilahiler seslendirildi. Büyük bir beğeni ile İlahi dinletisine coşkulu bir şekilde gençler eşlik ettiler. Salon programında değerli sanatçılara şilt takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ermiştir.

HAS ODADA İLAHİLER SÖYLEDİLER
Programın ardından sanatçılar, Gençlik Merkezi Has Odasında gençlerle beraber hasbihal sohbeti ettiler. Sohbetin ardından Kırıkkale Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Tasavvuf musikisi ekibi bu program sayesinde sanatçıların hayat tecrübesinden istifade ederek birlikte has odada ilahiler söylediler. Samimi ve sıcak ortamda geçen hasbihal sonrası sanatçılara ve gençlere ikramlarda bulunarak program son buldu.

GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇIYORUZ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yapmış olduğu açıklamada, “Bakanlığımızın salon programı adı altında “Anadolu’nun Kandilleri” adlı programı ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Yıl boyunca başka salon programları da ilimizde düzenlenecektir. Bu faaliyetler ile gençlerimizin hem ufkunu açıyoruz hem de gelen konuklarımıza ilimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu vesile ile programımıza katılan ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederim’’ dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x