Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“Anneme nasıl söyleyeceğim”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HAKKARİ ŞEMDİLİ’DEN ACI HABER GELDİ. KIRIKKALE 190’INCI ŞEHİDİ VERDİ
 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, bir tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Kırıkkale Ahılı Nüfusuna kayıtlı Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay’ın Ankara’da yaşayan baba ocağına acı haber ulaştı.  Şehidin kız kardeşi Özlem Özdoğancı gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Özlem Özdoğancı’nın ‘Ben anneme nasıl söyleyeceğim’ sözleri duygulu anlara neden oldu
 
TÖREN DÜZENLENDİ
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi 34. Hudut Tugay Komutanlığında görevli Tankçı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay, Aktütün köyünde bir tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada şehit düştü. Şehit Gülünay için Van Jandarma Filo Komutanlığında tören yapıldı. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı. Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ın dua etmesinin ardından Gülünay’ın babası Kamil Gülünay ve şehidin kız kardeşi Özlem Özdoğancı gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Özlem Özdoğancı’nın ‘Ben anneme nasıl söyleyeceğim’ sözleri duygulu anlara neden oldu. Tören sonrası Gülünay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzunda taşınarak uçakla Ankara’ya uğurlandı
 
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Kırıkkale’li Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay’ın (39) Ankara Yenimahalle’deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Kamil Gülünay ve annesi Fatma Gülünay’a acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin baba evinin önüne Yenimahalle Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu ve tedbir amaçlı ambulans bekletildi. Şehit Başçavuş’un 1 senedir Hakkari’de görevli olduğu, eşi ve iki çocuğuyla beraber Gelibolu’da yaşadığı öğrenildi. Şehit Gülünay’ın için Kocatepe Camii’nde ikindi namazına müteakip Kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’ne defnedildi.
 
GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 12.20’de Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında bir tankımızın mevzilenmesi esnasında meydana gelen kaza sonucunda içerisinde bulunan bir silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu kazada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu