Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Artık Başka Şehirlere Gitmeye Gerek Yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Konya Şehir Hastanesinde kurulan Kök Hücre Nakli Ünitesi’nde ilik nakli gerçekleştirilen ilk hasta, sağlıkla taburcu edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

KAYNAK: SAĞLIK BAKANLIĞI 

Açıldığı günden bu yana sağlık alanında ilkleri gerçekleştirmeye devam eden Konya Şehir Hastanesi, özellikli tedavi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat işlemleri onaylanan ‘Kemik İliği Nakil Merkezi’ hastane bünyesinde hizmet vermeye başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Konya Şehir Hastanesinde kurulan Kök Hücre Nakli Ünitesi’nde ilik nakli gerçekleştirilen ilk hasta, sağlıkla taburcu edilmişti.

Lösemi ve lentoma hastalarına nakiller yapılıyor 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Konya Şehir Hastanesinde yeni kurulan Kök Hücre Nakli Ünitesinde ilik nakli gerçekleştirilen ilk hasta sağlıkla taburcu edildi. Ünitede lösemi ve lenfoma hastalarına nakiller yapılıyor. Hastalar daha önce başka şehirlere gitmek zorunda kalıyordu” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu