Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Artık işveren ödeyecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılı eylem planı ve faaliyetleri kapsamında Türkiye genelinde yeni bir uygulama başlatıldı. 1 Ocak 2014 itibariyle uygulamaya başlanılan kanun gereğince; işçilere doktorlar tarafından verilen iş göremezlik rapor ücretleri, SGK yerine işverenler tarafından ödenecek.NEBİOĞLU BİLGİ VERDİ
2014 yılının ilk günleriyle birlikte, Türkiye genelinde bir takım yeni kanunlar da uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü’nün eylem planı ve faaliyetleri çalışmaları kapsamında başlatılan uygulamayla artık; işçilere doktorlar tarafından verilen iş göremezlik rapor ücretleri, SGK yerine işverenler tarafından ödenecek. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan SGK Kırıkkale İl Müdürü İlhan Nebioğlu, önümüzdeki günlerde işletmeleri ziyaret ederek, kanun hakkında bilgilendireceklerini söyledi.

İSRAFI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTACAK
İlgili protokolün imzalanmasının ardından, mahsuplaşma programına dâhil olan işyerlerinde çalışan sigortalıların bu kanun kapsamında yer alacağını belirten Nebioğlu, “Geçici iş göremezlik ödenekleri işverenleri tarafından ücretleri ile birlikte tam ve zamanında ödeneceğinden, sigortalıların kurum ünitelerine başvurusuna gerek kalmayacak. Bu da ünitelerin emek, zaman ve işgücü israfını önemli ölçüde azaltacaktır” dedi.

‘İNİSİYATİF KULLANACAĞIZ’
Bahsi geçen protokolün işyerleri tarafından imzalanmasını temin etmek amacıyla müdürlüklerin insiyatif kullanacaklarını vurgulayan Nebioğlu, “Kendi bölgelerinde bulunan, özellikle büyük ölçekli işyerleriyle temasa geçmeleri ve programın karşılıklı olarak taraflara sağlayacağı avantajlar konusunda ilgilileri bilgilendirmeleri ve protokol yapılan işyeri sayısını çoğaltmaları büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

RAPOR ÜCRETİNİ SGK ÖDEMEYECEK
Nebioğlu, “2013 yılı içerisinde e-ödeme kapsamında sigortalılarımız kurumumuza gelmeden, hastaneler ise medula sistemi üzerinden rapor gün sayılarını sisteme girerek, işverenlerin de o süre içerisinde çalışmadığını belgelemesi halinde biz iş göremezlik ödeneği olarak sigortalılara bunları ödüyorduk. Bu kanunla birlikte artık işverenler rapor ücretlerini ödeyecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu