Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Aslaner’in açıklaması tepki ile karşılandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları kararnamesi ile Kırıkkale Vali Yardımcılığı’ndan Amasya Suluova Kaymakamlığı’na atanan Abdullah Arslaner’in kaymakalığın resmi sitesinden yaptığı açıklama Suluova’da tepkilere neden oldu. Kaymakam Aslaner açıklamasında, “Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim” dedi.

 

AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Kaymakam Aslaner, kaymakamlığın resmi internet sayfasından bir açıklama yaptı. Açıklamasında, 8 yıldır vali muavinliği yaptığını hatırlatan Kaymakam Aslaner, “Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim. Ayrıca sekiz yıldır Vali Muavinliği yapmam sebebiyle Kaymakamlıktan azadeyim. Hem izzet-i nefsime ağır gelen bu tayin, hem de meslekten uzak oluşum hasebiyle Suluova Kaymakamlığında ne kadar başarılı olacağım ve siz muhterem Suluovalılara ne kadar hizmet edeceğim hususunda mütereddidim” ifadelerini kullandı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Amasya Valisi Salih Işık, açıklamanın ardından görüşüp uyardığı Abdullah Aslaner ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığını belirtti. Katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı girişinde hatırlatılan sözlerini savunan Aslaner, “Tam okursanız zaten bana hak verirsiniz. Ama okumazsanız tepki gösterirsiniz” diye konuştu.

 

SULUOVA HALKINI ÜZDÜ

Talihsiz bulduğu açıklamaya halkın sosyal medyadan tepki gösterdiğini anlatan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok da, “Yayınladığı mesaj içerik itibariyle Suluova halkını üzdü. Orada bahsetmiş olduğu mesleki liyakatin, kıdemin, tecrübesi için Suluova’nın uygun olmadığını ifade etmesi Suluova halkının gönlünde yaralanmaya neden oldu. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları hep bir ağızdan rahatsızlıklarını ifade ettiler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x