Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Aspir’e müthiş destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Bakan Eker’in Aspir desteklemelerine yönelik açıklamalarının ardından çiftçilere önemli bir müjde verdi; “Aspir’de yüzde 70 destek ve alım garantisi var”

‘PAZARLAMA PROBLEMİ OLMAYACAK’

Eker Aspir desteklemesine yönelik,  “Kilogram başına 50 kuruş olan bitki primi diğer desteklerle birlikte 70 kuruşa çıkıyor. Yani aspir bitkisinde 100 liranın 70 lirası destek olarak veriliyor. Buna ilaveten sözleşmeli üretim dâhilinde üreticiyle alıcı arasında bir sözleşme imzalanırsa, biz, ona ayrıca dekar başına 10 lira vermek suretiyle birde sözleşme kapsamına almış olacağız. Sözleşmeyle üretici malını nereye satacağını bilecek. Pazarlama problemi olmayacak. Biz bunun üretimini ne kadar arttırırsak, cari açığın azaltılmasında rol olacak. Ekonomik açıdan önemli bir kaynak. Ayrıca nadas alanlarını da değerlendirmiş olacağız” demişti.

125 BİN 625 TOHUMLUK ASPİR ELDE EDİLDİ

Bu konuda açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; “2013 yılı üretim sezonunda Kırıkkale ilimizde ürün çeşitliliğini ve desenini artırmak amacıyla 10 bin 800 da aspir ekimi yapılmıştır. Ekimi yapılan alanlardan bin 403 da alan tohumluk amaçlı olarak ekim yapılmış olup bu alandan 125 bin 625 kg tohumluk aspir elde edilmiştir. Aspir bitkisi her türlü toprak şartlarında yetiştirilmektedir.

YAĞ AÇIĞINI KAPATIYOR

Verim olarak kıraç arazide 100-150 kg da sulu tarım yapılan arazilerde ise 250-300 da ürün elde edilmektedir. Ekimi yapılan arazilerde fazla maliyet gerektirmediğinden bölgemizde alternatif ürün olarak ekimi tavsiye edilmektedir. Aspir yağ açığını kapamada önemli rol oynamakta olup, ülkemiz ve ilimiz genelinde aspirin ekim alanlarının artacağını tahmin etmekteyiz. Üreticilerimiz daha geniş bilgi için Kırıkkale il ve ilçe Müdürlüklerimizden bilgi alabilirler” dedi.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu