Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

‘Tüm insanlığın ortak sorunu’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur” ifadelerine yer verdi.

DUYARLILIĞIMIZ DAHA DA ARTMALI

İbiş kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çağdaş toplumların en önemli özelliklerinden biri, toplumdaki engelli yurttaşlara sahip çıkmalarıdır. Engeli olan insanların sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam bir şekilde yararlanmaları onların en temel haklarıdır.  İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumumuzun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı günde engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız daha da artmaktadır.

‘SAHİP ÇIKLAMIYIZ’

Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Çeşitli zorluk ve engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımıza her fırsatta sahip çıkarak eşit ve değerli bireyler oldukları gösterilmelidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla herkesi, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum”

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Murat MEMİŞ
4 Aralık 2013 16:55

Faruk Bey Memur-Sen olarak Genel Yetkili olduğumuz son üç yıldaki kazanımlarımız toplumun her kesimince malumdur. kullanmış olduğunuz ifade içi boş, sendikacılık namına hiç bir şey üretmemiş, kamu çalışanlarının faydasına bir kazanım elde edememiş sözde sendikacıların sığınmış olduğu ucuz bir kelimedir. Memur-Sen’in toplu sözleşme hakkını elde etmesi, kamuda kılık-kıyafet dayatmasına karşı 12 milyon 300 bin imza toplaması ve sivil itaatsizlik örneği göstererek başörtüsü sorununu da fiilen çözmesi, 9 yıllık toplu görüşme, sonuçları itibarıyla bir toplu sözleşme etmemektedir. Toplu sözleşme hakkını alan Memur-Sen ailesi, kamu çalışanlarına en büyük kazanımı sağlamıştır. 4688 sayılı Kanun kapsamında toplu görüşme ve toplu sözleşme süreçlerinin işletildiği 12 yıllık dönemde, konfederasyon ve sendikaların imzalarının bulunduğu hiçbir mutabakat ve toplu sözleşme metninde, doğrudan taban aylığa zam yapılmasını öngören bir hüküm bulunmamaktadır. Oransal artışlar üzerinden taban aylığa, emekli maaşına ve emekli ikramiyesine yansıyanlar dışında kamu görevlileri taban aylık kapsamlı bir kazanıma ilk defa sahip oldular. Görevde bulunan kamu görevlileri için brüt 175 TL net 123 TL, emekli kamu görevlileri için 146 TL artış oluşturması yanında 30 yıllık hizmet süresi bulunan kamu görevlileri için emekli ikramiyesinde 5.250 TL artış oluşturduğu gözden kaçırılmamalıdır. Bunları diğer sendikalarda biliyor ama işlerine gelmiyor ne yazık ki…

FARUK KARARTI
FARUK KARARTI
3 Aralık 2013 16:18

Toplu sözleşme masasında bütün memurları satarak ne kadar engelli olduğunuzu gösterdiniz herkese..

Başa dön tuşu