Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Asrın güreşçisi Kırıkkale’ye geliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonluklarını sayısız kez kazanan Asrın Güreşçisi lakaplı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya 29 Ağustos tarihinde Kırıkkale’ye gelecek.

 

ŞAMPİYONLARIN İZİNDE PROGRAMINA KATILACAK

Kırıkkale 17 Ağustos Spor Salonu önümüzdeki günlerde büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Milli Marşımızı ve şanlı bayrağımızı katıldığı tüm turnuvalarda göndere çekilmesini sağlayarak ülkece gurur kaynağımız olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ‘Şampiyonların İzinde’ isimli programa katılmak üzere Kırıkkale’ye gelecek.  29 Ağustos 2018 tarihinde saat 10.00’da başlayacak program 17 Ağustos Spor Salonunda gerçekleşecek. Ünlü TRT Spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünde düzenlenecek proğramda Hamza Yerlikaya başarıya giden yolu, sporun toplum ve bireyler üzerindeki katkısını ve tecrübelerini anlatacak. Proğram daha sonra TRT Spor ve diğer kanallarda yayınlanacak.

 

GENÇLERİ DAVET ETTİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir 29 Ağustos günü düzenlenecek programa her kesimi özellikle gençleri beklediklerini söyledi.  Özdemir açıklamasında ‘Sayın Bakan Yardımcımız ilimize gelerek tecrübesini ve başarının anahtarlarını gençlerimize anlatacak. Programın çok verimli geçeceğine inanıyoruz. Programa özellikle gençlerimizi ve her kesimi bekliyoruz. Başarılı bir sporcu geçmişi ile asrın güreşçisi unvanını kazanan Sayın Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya’nın katılacağı programın TRT’de yayınlanması da ayrıca ilimizin tanıtımı açısından önemli buluyoruz’ diye konuştu.

 

HAMZA YERLİKAYA KİMDİR?

3 Haziran 1976 yılında Sivas’ın Kasıköy’ün de dünyaya geldi. Babası Mustafa Yerlikaya da eski bir güreşçidir. 1986-1996 yılları arasında ilk kulübü İstanbul Demirspor’ da güreşti. Değerli Antrenörler Salih Bora ve Muzaffer Aydın başarılarının mimarları olarak katkıları büyüktür. 1996-1997 Silahlı Kuvvetlerde (Ankara) vatani görevi devam ederken Türk Askeri olarak sivil bir olimpiyatta altın madalya alarak Türk Spor tarihinde bir ilke imza atmıştır. 1998-1999 yıllarında Emlakbank Kulübünde güreşti, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sporculuğuna devam etmiştir. Olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonu sporcu 22 temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde AK Parti’den memleketi Sivas’tan 23. dönem milletvekili seçilmiştir. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, 24 Ekim 2010 günü Ebru Küçük ile İstanbul’da evlendi. 2012 ile 2015 yılalrı arasında Güeş Federasyonu Başkanlığı yapan Yerlikaya 2018 yılı temmuz ayında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x