Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Asrın koleji yine sınırları zorladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018 Liselere Giriş Sınavı’nda Asrın Koleji sınırları zorladı. Tercih yapan 38 öğrenciden 11’i Fen Lisesi 23’ü Kırıkkale’nin en gözde Anadolu Liseleri ve 4’ü de Diğer nitelikli liselere yerleşti.

LGS YERLEŞTİRMEDE %89.5 BAŞARI

2013-2014 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Asrın Koleji kurulduğu günden bu yana Liselere Geçiş Sınavlarında yüksek başarılara sahip bir çizgide ilerledi. Her yıl olduğu gibi bu yılda yine Kırıkkale’nin başarısından söz ettiren okullar içerisinde oldu. Okul Müdürü Bayram Aydoğdu yaptığı açıklamada “LGS yerleştirmede %89.5 başarı sağlandığı sınavda 4 öğrencimiz tercih yapmadığını açıkladı. Öğrencilerimizin, Fen liselerine puanı tutmasına rağmen bazı velilerimiz çocuklarını il dışına göndermek istememişlerdir” ifadesini kullandı.

YERLEŞEN ÖĞRENCİLER

Özel Asrın Koleji’nden Fen Lisesini kazanan “Berhan Yılmaz ALP – Kars Fen Lisesi, Yusuf Calp – Kırıkkale Fen Lisesi, Leyla İkra Başer – Kırıkkale Fen Lisesi, Gökçen Karakuş – Kırıkkale Fen Lisesi, Ayça Özsoy – Kırıkkale Fen Lisesi, Şeyma İrem Gürsoy – Osmangazi Fen Lisesi, Ayşe Akdeniz – Osmangazi Fen Lisesi, Mustafa Umut Duymaz – Osmangazi Fen Lisesi, Zeynep Seray Polat – Osmangazi Fen Lisesi, Muhammed Emir Ulcay – Osmangazi Fen Lisesi, Sıla Sümer – Kalecik Mehmet Doğan Fen Lisesi’ne yerleşti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına çok daha güçlü öğretmen kadrosuyla, büyük hedeflerle hazırlandıklarını açıklayan Okul Müdürü Aydoğdu “başarıda emeği geçen ve destek veren öğrenci velilerine, öğretmen kadrosuna ve çalışan bütün personele teşekkür etti. Öğrencilere yeni eğitim-öğretim hayatında başarılar diledi. 6 Ağustos-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında birinci nakil işlemleri sonucunda yerleşemeyenler ve yerleşip okul değiştirmek isteyenler bu tarihler arasına tekrar tercih işlemi yapabilecekler” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x