Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Atalay Mandela’yı uğurlamaya gitti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, vefat eden Nelson Mandela’nın (95) cenaze törenine Türkiye’yi temsilen katılmak üzere Güney Afrika’ya gitti.

‘DEMOKRASİNİN DEV SİMGESİ’

Johannesburg kentinde 10 Aralık 2013 Salı günü yapılacak cenaze ve anma töreninde hazır bulunacak olan Beşir Atalay, hareketinden önce açıklama yaptı. Atalay, “Ülkesinde daha çok kabilesince verilen Madiba (Birleştirici) adıyla anılan Nelson Mandela, ırkçı beyaz azınlık yönetimine karşı mücadelesini kazanması ardından ülkesinde tüm renklerin, ırkların, inançların eşitlik ve uyum içinde yaşadığı ‘gökkuşağı ulusu’nu ortaya çıkarma başarısını göstermiş, ömrü boyunca insana saygı, insan hakları ve özgürlükler için verdiği onurlu mücadelesiyle dünya demokrasi tarihinin dev simgelerinden biri olmuştur” dedi.

“KİN VE NEFRETİ; SEVGİ VE KARDEŞLİĞE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Beşir Atalay, Mandela’nın, 27 yıllık cezaevi hayatından sonra intikam ve şiddet yolunu seçmediğini, beyazın siyaha siyahın da beyaza tahakküm etmesine karşı çıktığını, kin ve nefreti sevgi ve kardeşliğe dönüştürdüğünü ifade etti. Atalay, “Mandela, bu yaklaşımıyla dünyada birçok sorun ve çatışmanın çözümüne de ilham vermiştir” diye konuştu.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu