Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Atalay’a bir görev daha

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hükümette üstlendiği rollerle birçok krizi çözüme ulaştıran Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, stratejik bir görev daha üstlendi.

YASAMA-YÜRÜTME ARASINDA BAĞ
Yeni yıla, yeni bakanlarla başlayan hükümetin, TBMM ile arasındaki ilişkileri de artık Atalay koordine edecek. Bugüne kadar Bekir Bozdağ’ın yürüttüğü görev, kabine revizyonunun ardından Atalay’a emanet edildi. İşte Atalay’ın görev sahası: Çözüm sürecini koordine eden Atalay, Kıbrıs ile ilgili koordinasyonu da yürütecek. Suriye’deki gelişmeler ve Suriyeli sığınmacıların durumları Atalay’ın görev sahasında. Atalay, TBMM ile ilişkilerin de kendi uhdesine verilmesi nedeniyle yasama ve yürütme arasındaki bağ olacak. MGK kararlarının Bakanlar Kurulu’na sunulması Atalay’ın görev alanında bulunuyor. İnsan hakları ve ilgili kurullarda koordinasyon Atalay’ın sorumluluk sahasındaki bir başka konu. Türkiye ile İspanya’nın eş başkanlığında yürütülen ‘Medeniyetler İttifakı Projesi’nde de Atalay’ın rolü bulunuyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu