Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bağımlılık toplumun geneli için geçerli olan bu sorun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fiziksel engelliler bağımlılıkla mücadele ediyor, ülkenin geleceğine sahip çıkıyor projesi kapsamında “Alkol ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu eğitim programı gerçekleştirildi. Federasyon genel başkanı Nedim Kılıç, “Bizler engellerimizi aşarak bu kapsamda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Yeşilay ve Fiziksel Engelliler Federasyonunca başlatılan Alkol ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu proje kapsamında Kırıkkale’de eğitim düzenlendi. Engellilere yönelik verilen eğitime Belediye Başkan Yardımcısı Halli Danacı, federasyon başkanı Nedim Kılıç, Kırıkkale engeliler derneği şube başkanı Mehmet Emin Erkoç ve engelliler katıldı.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Proje yürütücüsü Kılıç, toplumun geneli için geçerli olan bu sorunun engelli camiası için daha da büyük bir tehlike arz ettiğini söyledi. Kılıç, toplumsal ve ekonomik hayata yeterince katılamayan engellilerin bağımlılığa daha açık bir durumda olduklarını, dolayısıyla önleyici yaklaşımla sorunun en aza indirilmesi yolundaki çalışmaların önemine işaret etti. Kılıç, engelli bireyler ve ailelerinin bilgilendirilmesine yönelik faaliyet ve projelerin bu anlamda büyük katkılarının olduğuna dikkati çekti.

 

DESTEK OLMAZSA OLMAZDIR

Sağlıklı bireylere göre sosyalleşme becerileri ve imkânları daha az olan engellilerin bağımlılığa daha açık olduklarını, buna ilişkin üzücü bazı tecrübeleri bizzat yaşayıp gördüklerini belirten Kılıç, sorunun büyüklüğünün anlaşılmasının önemine işaret ederek, başta Valiler ve belediye başkanları olmak üzere yerel mülki erkanın bu noktada proje üreten, faaliyet yapan STK’lara desteğinin olmazsa olmaz bir şart olduğunu belirtti.

Haber Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x