Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bağış Camii dualarla açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1963 yılında halkın gayretleri ve destekleriyle yapılan ve 2012 yılı itibariyle yıkılarak yeniden yaptırılan Çalılıöz Mahallesi ‘Bağış Camii’ düzenlenen törenle dualar eşliğinde açıldı. 2,5 Milyon TL toplam maliyeti bulunan cami bahçesiyle birlikte toplamda bin 500 kişinin aynı anda ibadet etmesine olanak sağlıyor.

 

1500 KİŞİ İBADET YAPACAK

2012 yılı itibariyle yapımına başlanılan ve 52 yıllık bir geçmişe sahip olan yeni adıyla ‘Bağış Camii’nin inşaat çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine açıldı. Çalılıöz Mahallesi Nene Hatun Caddesi üzerinde bulunan caminin iç mekanı 600 m2. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapmasını sağlayacak olan caminin toplam maliyeti ise; 2,5 Milyon TL olarak belirtildi. Cami avlusunda düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Müftüsü Bekir Gerek, AK Parti Milletvekili adayı Ramazan Can, Bağış Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıfat Çetin, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda mahalleli katıldı. Program Cami İmam Hatibi Halil Ceylan Kur’anı Kerim tilaveti yapmasıyla başladı.

 

İBADETE HAZIR HALE GETİRDİK

Daha sonra cami hakkında genel bilgi vererek konuşmasına başlayan Bağış Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıfat Çetin, “Camimizi yeniden yapma çalışmalarına 3 yıl önce başladık.2013 yılında alt katı düzenleyerek ibadete hazır hale getirmiş olduk. İnşaata devam edilerek kargasını bitirdik, 2014 yılında dış cepheyi tamamlayarak diğer işlemleri tamamladık. 2015 yılında şadırvan ve çevre düzenlemesini yaparak camimizi ibadete hazır hale getirdik” dedi. Konuşmasında camilerin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Bekir Gerek ise; bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Camilerin yeryüzünün cennet bahçeleri olduğunu belirten Gerek, “Bu camimizin açılışının ‘Din Görevlileri ve Camiler Haftası’na denk gelmesi de ayrıca bir mutluluk vermektedir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımızın doğrultusunda camilerimizin açılışlarını bu haftaya denk getirerek, bu haftaları daha da anlamlaştırıyoruz” ifadesinde bulundu.

 

CAMİ YAPMANIN KARŞILIĞI CENNETTİR

Müslümanlar için caminin ibadet esnasında Allah ve kulunun en yakın olduğu kutsal mekanlar olduğunu belirten Gerek, “Burada herkes aradan kalkar ve kul sadece Allah ile baş başa kaldır. Allah’a ibadet ettiğimiz kutsal mekanlarımızdır. Cami yapmanın mükafatı da çok büyüktür. Peygamberimiz efendimiz o yıllarda önemli mescitler yaparak, mahallelerde cami yapma emrini vermiştir. Cami yapmanın karşılığı cennettir. Yeryüzündeki cennet bahçelerini yapacağız” şeklinde konuştu. Gerek’in ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç ise; caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Genç’in ardından konuşma yapan AK Parti Milletvekili adayı Ramazan Can, “Fani dünyada en önemli bir yatırım cami yaptırmaktır. Çünkü camiler, cennetin kapısını aralayacak olan en önemli kutsal mekanlardır. İl Müftümüz göreve geldiği günden itibaren din alanında güzel çalışmalar yapmamıza da vesile oldu” ifadesinde bulundu.

 

KURDELE DUALARLA KESİLDİ

Son olarak konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, “Camiler milli birlik ve beraberlik duygusunun arttığı güzide mekanlardır. Camiler Müslümanların ibadetlerini daha da perçinleştirdiği yerlerdir. Bizlerde bu konularda elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Kültürümüzün medeniyetimizin hatıralarının saklı olduğu mekanlardır” dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin açılış kurdelesi kesildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu