Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Bahar Dönemi Sınavları 1 Haziran’dan Sonra Yapılacak

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasını kararlaştırdı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılmasını kararlaştırdı.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YSK) dün gerçekleştirdiği toplantıda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılmasını kararlaştırdı.

DÖNEM SONU SINAVLARI

Söz konusu karar, bugün üniversitelere iletildi: “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir.”

SINAVLARIN ÇEVRİM İÇİ YAPILACAK

Öte yandan YÖK Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere pek çok ildeki üniversitelerin yüz yüze eğitim verilen programların sınavlarının yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programların sınavlarının çevrim içi yapılmasına yönelik kararını destekledi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x