Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Sulama Tesisi 12 Haziran’da İhaleye Çıkıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale il Özel İdaresi tarafından KOP Başkanlığı-KOSİP(Küçük Ölçekli Sulama İşleri) programına teklifi sunulan Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi’nin yapımı için gerekli ödenek tahsis edildi. Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından projenin 2023 yılında hayata geçirileceği belirtildi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

KOP Başkanlığı ile protokol yapılarak yatırım programı içerisine dahil edilen Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi için gerekli ödenek çıktı.  Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi; Evliyalı-Çoğul ve Alçılı sulama sahasında yer alan tarım işletmelerine, sulama suyu sağlayan mevcut tesisinin rehabilitasyonu amacıyla hazırlandığı belirtildi. Proje sahasında; 1978 yılında uygulaması yapılmış bent ve açık kanal sulama tesisi bulunduğunun bilgisi verilirken, mevcut su alım yapısı bent ve beton kaplamalı kanalların tahrip olduğundan suyun alımı ve iletiminin kesintiye uğradığının tespit edildiği ifade edildi.

PROJE BU YIL HAYATA GEÇİYOR
İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sulama suyunun kaynaktan alımı ve iletimi esnasında oluşan kayıpları önleyerek sulama randımanını artırmak amacıyla hazırlanan proje ile tesisin rehabilitasyonu sağlanacaktır. Su kaynağı üzerindeki mevcut eski bent yıkılarak yenilenecek ve 1.00 m yükseltilerek  suyun kaynaktan alınması sağlanacaktır. Bent su giriş rögarından dik kanal ile siltasyon havuzuna iletilecektir. Siltasyon havuzundan itibaren suyun iletimi kapalı sistem boru hatları olarak planlanmıştır. Sulama sisteminde Ø-1000 mm ebatlarında PE boru kullanılacaktır. Hazırlanan kapalı sistem sulama projesi ile 150 çiftçinin faydalanabileceği 534 hektar tarım arazisi sulanabilecektir.
Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alcılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi Yapımı işinin  ihalesi 12 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olup, projenin bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanmaktadır” şeklinde ifade edildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu