Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Balışeyh’te Kültürler Yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh ilçesinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasıyla ilgili ödül töreni düzenlendi. Kaymakamlık makamında düzenlenen programda konuşan Kaymakam Önay Altuntaş, bu tür etkinliklerle kitap okuma alışkanlığının daha da artırıldığını söyledi.

 

GELİŞTİĞİNİZİ

FARK EDECEKSİNİZ

Toplumda her bireyin özellikle de öğrencilerin, gençlerin daha çok kitap okumaları gerektiğinin önemine değinen Altuntaş, “Öğrencilerin çeşitli konuların yanı sıra tarihimize ışık tutan kitapların okunarak istifade edilmeleri gerekir. Yakın tarihimizi, Cumhuriyet dönemini, İslam tarihi ve öncesiyle ilgili kaynak eserlerden her gencimiz mutlaka okuyarak bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca milli şairlerimizden Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi şairlerin hayatlarını ve eserlerini okuyarak istifade etmeleri gerekir. Tüm bunların sonucunda kendinizi geliştirdiğinizi fark edeceksiniz. Bu nedenle kitaplar yani kitap okuma mutlaka hayatınızın bir yerinde olmalıdır” dedi. Kaymakam Altuntaş ve diğer yetkililer tarafından dereceye giren yarışmacıların ödülleri verildi.

 

3 BİN KİŞİ İLE YARIŞMA

Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı da, Ufka Yolculuk yarışmaları hakkında bilgiler vererek bu yılki yarışmanın kent merkezi ve ilçelerde sorunsuz olarak yarışmanın tamamlandığını ve bu yarışma sayesinde adayların yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mealini okuma fırsatı bulduklarını söyledi. Amaçlarının okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Arı, “Ufka Yolculuk yarışmalarına katılım her yıl çığ gibi büyüyor. Türkiye genelinde bu yıl 570 bin kişi ile Kırıkkale’de ise 3 bin kişiyle yarışmamızı gerçekleştirdik. 8 kategoride oluşan yarışmamıza gönüllülük esasıyla katılım sağlandı. Bu yarışma bir kitap okuma yarışmasıdır. Teknoloji çağında herkes kendi dünyasına kapanmışken, bir sosyal medya gerçeği varken biz bir kitap okuma idealiyle yola çıktık ve bu yarışmada 7 yaşından 90 yaşına kadar yarışmacı profilimiz oldu. Okullarda da öğrencilerimiz yarışmaya yoğun ilgi gösterdi. ” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x