Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Baş ağrısının en önemli sebebi sinüzit midir?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Baş ağrısından sıklık ile şikâyetçi olan kişiler, bu şikayetlerinin sebeplerinin sıklık ile sinüzit rahatsızlığı olduğunu düşünmektedirler. Ancak bu varsayım, tıbbi olarak yapılmış olan çalışmalar ile yalanlanmıştır.

Hem akut sinüzit hem de kronik sinüzit ciddi baş ağrılarına sebep olabilmektedir. Ancak konu ile ilgili yürütülmüş olan çalışmalar sonucunda elde edilmiş olan veriler, baş ağrılarına etki eden faktörlerin yalnızca yüzde 10’unu sinüzit rahatsızlığının oluşturduğuna işaret etmektedir.

Sinüzit Nedir?

Sinüzit, birtakım sebeplerden ötürü sinüs yollarının iltihaplanması sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sebep olan faktörlere bağlı olarak, sinüzit iki ayrı başlık altında değerlendirilmektedir.

Akut sinüzit, genel olarak üst solunum yolu rahatsızlıkları, gribal enfeksiyonlar ve nezle gibi rahatsızlıklar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Akut sinüzit sıklık ile ilaç tedavisine yanıt vermektedir. İkinci sinüzit çeşidi ise kronik sinüzittir. Kronik sinüzit, burun içinde poliplerin oluşmasına bağlı olarak sürekli tekrarlayan bir sinüzit çeşididir. Bu sinüzit çeşidi için de ilk olarak ilaç tedavisine başvurulsa da genel olarak poliplerin küçültülmesi için sinüzit ameliyatı yöntemine başvurulmaktadır.

Sinüzit Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sinüzit, burun tıkanıklığına sebep olan ve ilerlediği takdirde göz ve beyin rahatsızlıklarının da ortaya çıkmasına neden olan bir rahatsızlıktır. Bu neden ile sinüzit ameliyatı, halk arasında burun tıkanıklığı ameliyatı olarak da bilinmektedir.

Sinüzit ameliyatında hedef, iltihaplanmaya sebep olan poliplerin ve kistlerin temizlenmesidir. Ayrıca bu ameliyatta sinüs yolları da temizlenir ve böylelikle sinüs yolları açılmış olur.

Sinüzit Ameliyatı Sonrasın Şikayetler Tekrarlar Mı?

Sinüzit ameliyatı sonrasında burun tıkanıklığı ya da sinüzite bağlı olarak ortaya çıkan diğer şikayetlerin tekrar edip etmeyeceği merak edilmektedir. Sinüzit ameliyatı, uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde, ilgili hastalık şikayetlerinin bir daha ortaya çıkmasını engellemektedir. Ancak bu ameliyat çeşidinde de tıpkı burun tıkanıklığının giderilmesi için uygulanan burun estetiği ameliyatı gibi birtakım faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Burun estetiği ameliyatında, burnun travmalara maruz kalmaması gerekmektedir. Sinüzit ameliyatında ise sinüs yollarının tekrar iltihaplanmasına engel olabilecek tozlu ortamlara girmekten kaçınılması gerekmektedir.

Kaynak: https://www.gedizserin.com/sinuzit-ve-sinus-ameliyati/

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x