Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Başarılı kadınlar en iyi kariyer tavsiyelerini paylaşıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Herkes—kadın, erkek, yaşlı, genç—kariyerlerinde rehberliğe ihtiyaç duyabilir. Akıl hocalığı, özellikle yeni başlayanlar veya yeni bir profesyonel yola giren insanlar için uzun zamandır büyük fark yaratan bir faktördür. Bu derecedeki desteğin, özellikle diğer profesyonel kadınlardan fikir ve tavsiye alabildikleri zaman en iyisini yapan kadınlar için faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

Yine de yetenek avcısı şirket Egon Zehnder tarafından profesyonel kadınlar hakkında yapılan bir araştırmaya göre, kadınların sadece %54’ü diğer kadınlar tarafından sağlanan bu tür akıl hocalığına erişebiliyor. Bu, bu kaynaklara sahip olmayan bizlerin bu işi tek başına yapması gerektiği anlamına gelmez – daha ziyade, zor kazanılmış bilgi ve anlayışlarından bazılarını paylaşmaya istekli başarılı kadınlardan ilham alabiliriz. Hadi başarılı kadınlardan gelen en ilham verici kariyer tavsiyelerinden bazılarına bakalım.

Fırsatlara açık olun.

“Kendilerini gösterdiklerinde gelişme fırsatlarını fark etmeye hazır olun – çünkü bunlar çok önemli öğrenme fırsatlarıdır. Karşınıza çıktıklarını anlayacaksınız çünkü sizi rahatsız hissettirecekler ve ilk dürtünüz hazır olmadığınız olacak. Ancak unutmayın: Gelişme ve konfor asla aynıanda varolmazlar.”

—Ginni Rometty, IBM başkanı ve CEO’su

“Her zaman yeni zorluklar üstlenin – tamamen hazır olduğunuzdan emin olmasanız bile.”

—Sheryl Sandberg, Facebook uygulayıcı genel müdürü

“Eğer bir iş korkutucu değilse, yapmaya değmez.”

—Jasmine Whitbread, London First başkanı

“Kariyer dallarınızı çok erken kesmeyin. ”Olabileceklerden” hareketle kariyerinizi bırakmayın.”

—Mary Barra, General Motors başkanı ve CEO’su

Tam tamına doğru fırsatı beklerseniz, kendinizi, becerileriniz ve deneyiminiz boşa giderken beklerken bulabilirsiniz. Yeni mezunsanız veya yeni bir iş arıyorsanız, kariyeriniz için tam olarak hayal ettiğiniz gibi olmayan veya sahip olduğunuz deneyim ve becerilere uzak gibi görünen fırsatları değerlendirmemek cazip gelebilir. Birazcık esneklik göstermekle kaybedecek neyiniz var? En kötü senaryo “hayır” kelimesini duymak, bunun da sonunda ölüm yok. En iyi senaryoda da, sizi zorlayan ve profesyonel olarak gelişmenizi sağlayan bir işe alınabilirsiniz.

Dayanıklı olun.

“Hayat bir maratondur, sürat koşusu değil. İşler yanlış gittiğinde kendinizi toparlayın.”

—Kate Grussing, Sapphire Partnership’in Kurucusu ve Yönetici Ortağı

“Eleştirileri ciddiye alın fakat kişiselleştirmeyin. Eleştiride doğruluk veya liyakat varsa, size katkısı olmasına çabalayın. Aksi takdirde, bir kulağınızdan girip diğerinden çıksın.”

—Hillary Clinton, eski ABD Senatörü ve Dışişleri Bakanı

Kim olursanız olun ve hangi sektörde çalışırsanız çalışın, bazen başarısızlıklar ve hayal kırıklıkları olacak. Bunlar bazen sizin hatanız olacak, bazen de olmayacak. Tüm başarısızlık senaryolarının ortak noktası ise, onları geride bırakabilecek olmanızdır. Ne kadar utanç verici ya da ne kadar korkunç olursa olsun, yapabileceğiniz tek şey her şeyin olduğu gibi olduğunu kabul etmek,bunların neden olduğunu anlamak ve bir dahaki sefere aynı türden bir felaketten kaçınmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek.

Ekibinizi akıllıca oluşturun. 

 

“Ancak oluşturduğunuz ekip kadar iyisiniz, bu yüzden bir yetenek mıknatısı olun ve etrafınızı en iyi ve zeki insanlarla doldurun.”

—Marianne Lake, J.P. Morgan Chase mali işler müdürü

“Kendinizden daha zeki ve sizden farklı insanları işe almaktan asla korkmayın. Bunu yapmak bazen zor olsa da,  gerçekten etkili bir ekip oluşturmak istiyorsanız inanılmaz derecede etkilidir.”

—Judith McKenna, Walmart uygulayıcı genel müdürü

Kariyer hedefi gibi düşünün. Her başarılı kişi, kariyerinin bir noktasında bir ekibin parçası olarak çalışmıştır ve aslında ekip çalışması, işverenler tarafından en çok ödüllendirilen niteliklerden biridir. İşin önemli kısmı, ekibinizin hedeflerinizi destekleyebileceğinden emin olmaktır. Bu, sizin de daha ilgili ve destekleyici bir iş arkadaşı olmanız anlamına gelebilir veya bir yönetim rolündeyseniz, büyümenize ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak mümkün olan en iyi insanları işe almak anlamına gelebilir.

Herkesin aklında kendi kariyer hedefleri vardır ve bu hedeflere ulaşmak için başkalarının üzerine basmamız gerektiğini hissedebiliriz, ancak bunun yerine birlikte çalışmanın yollarını oluşturmaya odaklanırsanız, işler çok daha sorunsuz – daha kolay olacağından bahsetmiyoruz bile -ilerleyecektir.

Kendiniz olun.

“Olduğunuz kişi olun. Ne ilk ne de sonsunuz—yolculuk, sizin yolculuğunu.”

—Desiree Clarke-Noble, Royal Bank of Canada Marka ve Pazarlama Direktörü

Kendinize olan güveninizi arttırmak, kariyer beklentilerinizi yükseltmenin anahtarıdır. Bunun için çok fazla ek eğitim ve öğretime ihtiyacınız olabilir, bu nedenle güveninizi artırmak için tam donanımlı olduğunuzdan emin olun ve ayrıca güçlü kelimeler ve dikkat çekici anahtar kelimelerle profesyonelce hazırlanmış bir özgemiş sunun.

 

Yaptığınız her şeyde öz güveninizi gösterin.

“Daha yavaş konuşun; Daha yönetici ve daha otoriter olun. Hızlı konuştuğunuzda, büyük mesajları damıtmak ve müşterilerinize ve ekibinize iyi bir düşünce sunmak zordur.”

—Helen Sutton, DocuSign’da Kuzey Avrupa’daki girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı

“Soru sormaktan korkmayın, bu kadınları erkeklerden ayıran şeydir.”

—Claudia Palmer, Reuters Baş İşletme Sorumlusu ve Finans Direktörü

Kariyeriniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, mesleki çizginizin kontrolünü elinize almaktır. Bu, kendinizi açıkça ifade etmek ve kendi çıkarlarınızı savunmak anlamına gelir. İster maaş artışı için pazarlık yapıyor olun, ister yükselmeye çalışıyor olun, çekingen veya tereddütlü olarak, istediğinizi elde etmeniz pek olası değildir. Ne kadar çok güven ve yetkinlik yansıtabilirseniz, kendi yeteneklerinize o kadar çok güven kazanırsınız.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x