Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Dijital pazarlama nedir?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Elektronik cihazlar kullanan ve pazarlama uzmanları tarafından promosyon mesajlarını iletmek ve müşteri yolculuğunuz boyunca etkisini ölçmek için kullanılabilen herhangi bir pazarlama. Uygulamada, dijital pazarlama genellikle bir bilgisayarda, telefonda, tablette veya başka bir cihazda görünen pazarlama kampanyalarını ifade eder. Çevrimiçi video, görüntülü reklamlar, arama motoru pazarlamacılığı, ücretli sosyal reklamlar ve sosyal medya gönderileri dahil olmak üzere birçok biçimde olabilir. Dijital pazarlama genellikle dergi reklamları, reklam panoları ve doğrudan posta gibi “geleneksel pazarlama” ile karşılaştırılır. Tuhaf bir şekilde, televizyon genellikle geleneksel pazarlama ile aynı kefeye konur.

 

Amerikalıların dörtte 3’ünden fazlasının her gün çevrimiçi olduğunu biliyor muydunuz? Sadece bu da değil, %43’ü günde bir defadan fazla devam ediyor ve %26’sı “neredeyse sürekli” çevrimiçi.

 

Bu rakamlar mobil internet kullanıcıları arasında daha da yüksek. Amerikalıların %89’u en az her gün çevrimiçi oluyor ve %31’i neredeyse sürekli çevrimiçi. Bir pazarlamacı olarak, bir marka oluşturarak, dijital bir strateji ile daha fazla potansiyel müşteri ve daha fazlasını getiren harika bir müşteri deneyimi sunarak çevrimiçi reklam varlığıyla dijital dünyadan yararlanmak önemlidir.

 

Dijital pazarlama nedir?

Çevrimiçi pazarlama olarak da adlandırılan dijital pazarlama, markaların interneti ve diğer dijital iletişim biçimlerini kullanarak potansiyel müşterilerle bağlantı kurmasını teşvik eder. Buna yalnızca e-posta, sosyal medya ve web tabanlı reklamcılık değil, aynı zamanda bir pazarlama kanalı olarak metin ve multimedya mesajları da dahildir.

 

Esasen, bir pazarlama kampanyası dijital iletişimi içeriyorsa, bu dijital pazarlamadır.

 

Gelen pazarlamaya karşı dijital pazarlama

Dijital pazarlama ve gelen pazarlama kolayca karıştırılabilir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Dijital pazarlama, gelen pazarlama ile aynı araçların çoğunu kullanır – birkaçını saymak gerekirse e-posta ve çevrimiçi içerik. Her ikisi de, alıcının yolculuğu boyunca potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek ve onları müşterilere dönüştürmek için var. Ancak 2 yaklaşım, araç ve hedef arasındaki ilişki hakkında farklı görüşler alır.

 

Dijital pazarlama, her bir aracın potansiyel müşterileri nasıl dönüştürebileceğini değerlendirir. Bir markanın dijital pazarlama stratejisi birden fazla platform kullanabilir veya tüm çabalarını 1 platforma odaklayabilir.

 

Gelen pazarlama bütünsel bir kavramdır. Önce hedefi değerlendirir, ardından hangilerinin hedef müşterilere etkili bir şekilde ulaşacağını ve ardından satış hunisinin hangi aşamasında gerçekleşmesi gerektiğini belirlemek için mevcut araçlara bakar.

 

Dijital pazarlama ve gelen pazarlama hakkında hatırlanması gereken en önemli şey, bir pazarlama uzmanı olarak 2 arasında seçim yapmanız gerekmediğidir. Aslında, birlikte en iyi şekilde çalışırlar. Gelen pazarlama, dijital pazarlama çabalarına etkili dijital pazarlama için yapı ve amaç sağlar ve her dijital pazarlama kanalının bir hedefe doğru çalışmasını sağlar.

 

B2B’ye karşı B2C dijital pazarlama

Dijital pazarlama, B2B ve B2C şirketleri için çalışır, ancak en iyi uygulamalar 2 arasında önemli ölçüde farklılık gösterir.

 

B2B müşterileri, daha uzun karar verme süreçlerine ve dolayısıyla daha uzun satış hunilerine sahip olma eğilimindedir. İlişki kurma stratejileri bu müşteriler için daha iyi sonuç verirken, B2C müşterileri kısa vadeli tekliflere ve mesajlara daha iyi yanıt verme eğilimindedir.

B2B işlemleri genellikle, yetenekli B2B dijital pazarlamacıların sunduğu mantık ve kanıtlara dayanır. Müşteriyi bir satın alma konusunda iyi hissettirmeye odaklanan B2C içeriğinin duygusal temelli olması daha olasıdır.

B2B kararları, 1’den fazla kişinin girdisine ihtiyaç duyma eğilimindedir. Bu kararları en iyi şekilde yönlendiren pazarlama materyalleri, paylaşılabilir ve indirilebilir olma eğilimindedir. B2C müşterileri ise bir marka ile bire bir bağlantılardan yanadır.

Tabii ki, her kuralın istisnaları vardır. Araba veya bilgisayar gibi yüksek biletli bir ürünü olan bir B2C şirketi daha bilgilendirici ve ciddi içerik sunabilir. İster B2B ister B2C olun, stratejinizin her zaman kendi müşteri tabanınıza yönelik olması gerekir.

 

Dijital pazarlama türleri

Dijital medyayı kullanarak etkileşim kurmanın yolları olduğu kadar dijital pazarlamada da birçok uzmanlık vardır. İşte birkaç önemli örnek.

 

Arama motoru optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu veya SEO, teknik olarak kendi içinde bir pazarlama biçiminden ziyade bir pazarlama aracıdır. The Balance bunu “web sayfalarını arama motorları için çekici hale getirme sanatı ve bilimi” olarak tanımlıyor.

sanal ofis kiralama Istanbul ile  https://ofisteofis.com.tr/ uygun hizmeti

SEO’nun “sanat ve bilim” kısmı en önemli şeydir. SEO bir bilimdir çünkü mümkün olan en yüksek sıralamayı elde etmek için katkıda bulunan farklı faktörleri araştırmanızı ve tartmanızı gerektirir. Bugün, bir web sayfasını optimize ederken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsurlar şunlardır:

 

içerik kalitesi

Kullanıcı etkileşimi düzeyi

Mobil uyumluluk

Gelen bağlantıların sayısı ve kalitesi

Bu faktörlerin stratejik kullanımı SEO’yu bir bilim yapar, ancak içerdiği öngörülemezlik onu bir sanat yapar.

 

Dijital pazarlamanın faydaları

Dijital pazarlama, büyük ölçüde bu kadar geniş bir kitleye ulaştığı için öne çıktı, ancak aynı zamanda bir dizi başka avantaj da sunuyor. Bunlar faydalarından birkaçı.

 

Geniş bir coğrafi erişim

Çevrimiçi olarak bir reklam yayınladığınızda, insanlar nerede olurlarsa olsunlar bunu görebilirler (reklamınızı coğrafi olarak sınırlamamış olmanız şartıyla). Bu, işletmenizin pazar erişimini büyütmeyi kolaylaştırır.

 

Maliyet verimliliği

Dijital pazarlama, geleneksel pazarlamaya göre yalnızca daha geniş bir kitleye ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda daha düşük bir maliyet de taşır. Gazete reklamları, televizyon reklamları ve diğer geleneksel pazarlama fırsatları için genel giderler yüksek olabilir. Ayrıca, hedef kitlenizin bu mesajları ilk etapta görüp göremeyecekleri konusunda size daha az kontrol sağlar.

 

Dijital pazarlama ile, aktif olduğu sürece blogunuza ziyaretçi çeken sadece 1 içerik parçası oluşturabilirsiniz. Hedeflenen müşteri listelerine bir programa göre mesajlar ileten bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturabilirsiniz ve gerekirse bu programı veya içeriği değiştirmek kolaydır.

 

Hepsini topladığınızda, dijital pazarlama size reklam harcamalarınız için çok daha fazla esneklik ve müşteri teması sağlar.

 

ölçülebilir sonuçlar

Pazarlama stratejinizin işe yarayıp yaramadığını bilmek için, kaç müşteriyi çektiğini ve nihayetinde ne kadar gelir sağladığını öğrenmelisiniz. Ancak bunu dijital olmayan bir pazarlama stratejisiyle nasıl yaparsınız?

seo hizmeti fiyat

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x