GündemManşetSağlık

Başhekimi rahat bırakın!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER!
Başhekimi rahat bırakın! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKırıkkale’nin bir çok ilçesi doktor sıkıntısı yaşarken, Delice’de sağlık hizmetlerine çağ atlatan başhekimin sendikal baskı ile karşı karşıya olduğu iddia edildi. Delice halkı, “Başhekimimizi rahat bırakın” diye sosyal medyada gündem yarattı.

İLÇE HALKI İLE BİRLİKTE BAŞARDI
Ekim 2013’te Delice Hastanesi Başhekimi olarak göreve başlayan Dr. Ömer Dedebali, bu süre içerisinde hastaneyi baştan inşa etti. Uzun yıllardır hizmet ve tadilat adına hiçbir hareketliliğin yaşanmadığı hastanenin en ince ayrıntısına kadar yeniden bakım ve onarım yapılmasını sağlayan Başhekim Dr. Dedebali, tüm bunları hastane imkanları ve ilçe halkı ile birlikte başardı.

Başhekimi rahat bırakın! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri “HASTANEYİ BAŞTAN İNŞA ETTİ”
Elde olanlar ve hastaneye yeniden kazandırılan malzemelerle daha önce hizmet standardı düşük olan hastanenin aktif bir şekilde çalışmasını sağlayan Başhekim Dedebali, çevre düzenlemesi, 20 yıldır dokunulmayan kalorifer tesisatının yenilenmesi, engelli rampalarının yapılması, ambulans park yerleri gibi önemli değişikliklerle hastane hizmet kapsamını artırdı.

PERSONEL EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİ
Acil servisin tamamen yenilenmesini sağlayan Başhekim Dedebali, bu yenilenme çalışmalarını sosyal sorumluluk projeleri ve evde sağlık hizmetlerinin aktif hale getirilmesi ile süsledi.  Kırıkkale’de bir çok ilçe doktor sıkıntısı çekerken, Delice Hastanesi 4 ayrı doktorun tam zamanlı çalıştığı bir hastane haline geldi. Sağlık personelindeki eksiklikler de giderildi.

HALKIN TAKDİRİNİ KAZANDI
Sağlık hizmetlerine çağ atlatan Başhekim Dedebali, kısa sürede birçok yenilenme çalışması ve sağlık hizmetlerinin hızlılığıyla da Delice halkının takdirini kazandı. Başhekim Dedebali’nin bu başarısı Kırıkkale dışına da taştı.

HALK VEKİLLERE ŞİKAYET ETTİ
Ancak, Başhekim Dedebali’ye uzun zamandır sendikal baskının yapıldığı iddiaları hem ilçenin hem de sağlık personelinin huzurunu bozdu. İddiaya göre Başhekim Dedebali’ye, üye olduğu Türk Sağlık Sen’den istifa etmesi ve Sağlık Sen’e üye olması noktasında baskı uygulandığı öğrenildi. Bu baskılara daha fazla dayanamayan Başhekim Dedebali, başhekimlik görevinden istifa etmeye karar verdi.

Delice halkı, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sırasında ilçeyi gezen 3 milletvekiline bu durumu şikayet etti. Başhekim Dedebali’nin istifası milletvekilleri ve sağlık idarecileri tarafından engellendi ve ikna edildi.  Ancak seçimlerin ardından baskılar da yeniden baş gösterdi. Her yıl verilen Bakanlık oluru verilmeyen iki kişiden biri olan Başhekim Dedebali’ye yapılan baskılar, onu işine olan bağlılığından yıldırmasa da, hastane içerisindeki huzuru bozmaya yetti. Delice halkı ve sağlık personeli Başhekim Dedebali’nin görevine devam etmesini isterken, yapılan sendikal baskı hakkında kamuoyu açıklama bekliyor.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu