Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Başkanlık makamına muhtar olarak döndü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İsmail Çinkaya, 10 yıl önce Belediye Başkanı olarak veda ettiği binadaki makamına, muhtar seçilerek döndü.

 

231 OY ALARAK MUHTAR SEÇİLDİ

İsmail Çinkaya, Bahşili ilçesine bağlı Karaahametli’de, 2004 yılında Demokrat Parti’den (DP) belediye başkanı seçildi. Çinkaya, 2009’da yapılan seçimde ise başkanlığı kaybetti. Karaahmetli beldesi, 2012 yılı sonunda nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle köy statüsüne geçti. Belediye binası da muhtarlık olarak kullanılmaya başlandı. İsmail Çinkaya, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için köyünde muhtar adayı oldu. Pazar günü yapılan ve 3 adayın yarıştığı seçimde Çinkaya, 231 oy alarak, en yakın rakibine 45 oy fark atıp, muhtar seçildi. Çinkaya, 10 yıl önce başkan olarak veda ettiği binadaki makamına, muhtar seçilerek döndü.

 

İÇİMDEKİ HİZMET AŞKI İLE ADAY OLDUM

İsmail Çinkaya, 2004- 2009 yıllarında belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, “2009’da seçimi kaybedince ailece almış olduğumuz karar doğrultusunda siyasete ara vermiştim. Kasabam, köye dönüştü. İçimdeki hizmet aşkı ile ailemden de onay alarak, muhtarlığa aday oldum. Köylülerimin desteği ile seçimleri kazandım. Kısacası bugün başkan olarak veda ettiğim makama, 10 yıl sonra muhtar olarak geri döndüm” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x