Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Otizmli bireyler toplumun bir parçasıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Kırıkkale’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğunun vurgulandığı etkinliklerde mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

 

ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle kent genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Nur Camii Konferans Salonu’nda başlayan etkinliklere Vali Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın Dünya Otizm Günü’ne ilişkin mesajları sunuldu. Otizmli çocuklardan oluşan mehter takımının sunduğu konser büyük beğeni toplarken, yine özel çocukların sunduğu semazen ve halk oyunları gösterileri de alkış topladı.

 

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nur Camii’ndeki etkinliklerin ardından Vali Yunus Sezer, İl Müdürü Hatice Uğurlu, kamu kurum kuruluş müdürleri, il müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görev yapan personel, STK’lar ve halkın katılımı ile Otizm Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi. Merkez Nur Camii önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Etkinlikler sonunda mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x