Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Batı normlarına uygun sistem

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş tarafından Valilik Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

‘GENİŞ KATILIM’

Toplantıya Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal,Kaymakamlar, Belediye Başkanları,KÜ Rektör Yardımcısı Dr. Hakan Kocamış,İl Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yetkililer, davetliler ve TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

‘BİZE YOL GÖSTERİYORLAR’

Vali Kolat yaptığı açılış konuşmasında; “Biliyorsunuz 5429 sayılı İstatistik Kanunu var. Bunun amacı istatistikleri yayınlayarak önümüzü görmemizi sağlar. İlimizin de içinde bulunduğuTR71’de istatistikleri yayınlayarak bize yol göstermektedir. Bu bilgilendirmeleri için ilimize gelen Nevşehir Bölge Müdürlüğü İstatistik Kurumuna teşekkür ediyorum” dedi.

‘BİLGİLER AB İLE PAYLAŞILIYOR’

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş da konuşmasında; Türkiye İstatistik Kurumu ve Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Üretilen bilgi ve istatistiklerin Batı normlarına göre yapıldığını ifade eden Karakuş; bilgilerin Avrupa Birliği ile paylaşıldığını dile getirdi. Oluşturulan Veri Tabanlarıyla ülkemizdeki nüfus dâhil her alanda bilgi edinilebildiğini ifade etti. Maliye, Eğitim, Ulaşım, Sağlık ve Tarım gibi alanlarda tüm bilgilere ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.  Daha sonra İstatistik Kurumundan Uzman Yunus Öz, Kırıkkale ile ilgili istatistik bilgileri vererek açıklamalarda bulundu. İlimizin diğer TR71 illeri arasındaki( Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde) istatistik durumları hakkında bilgi sunumu yaptı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu