Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Asayiş

Bekçiler görev için gün sayıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan bekçi uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye 100 kişilik kontenjan ayrıldı. Mart ayı itibariyle çarşı ve mahalle bekçilerinin sisteme dahil olacağını açıklayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, orantısal olarak ilçelere de görevlendirmelerin yapıldığını söyledi.

 

KIRIKKALE’YE 100 BEKÇİ

Yaklaşık 9 yıl önce görevdeki bekçilerin Emniyet kadrolarına dahil edilmesiyle tarihe karışan gece bekçiliği yeniden geliyor. Kırıkkale merkez ve orantısal olarak dağıtımı yapılan ilçelerde toplam 100 bekçi, sorumluluk bölgelerine dağılarak Mart ayı itibariyle düdük sesleri eşliğinde kontrollerine başlayacak. Kırıkkale’nin daha güvenli ve huzurlu bir il olması içen çalışmaların kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Vali Yunus Sezer, “Bunun için hem teknolojiyi kullanıyoruz hem de personelimizi kullanacağız. Bekçilerimiz önümüzdeki ay içerisinde sisteme dahil oluyor. Hem il merkezi, hemde ilçelerimizde görev yapacak. İnşallah Kırıkkale güvenlik hizmetleri noktasında en iyisini alacak” diye konuştu.

 

İLÇELERE DE GÖREVLENDİRME YAPILDI

Kırıkkale’ye tahsis edilen 100 bekçi adayının güvenlik soruşturması ve sağlık aşamasının devam ettiğini söyleyen Vali Sezer, sorun çıkanların yerine yedekte bulunanlardan takviyelerin yapılacağını vurguladı. Vali Sezer “Önümüzdeki ay itibariyle orantısal olarak dağıtımı yapılan bekçilerimiz büyük ilçelerimiz Yahşihan, Keskin başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de göreve başlayacak” dedi. Gece bekçileri geçmiş yıllarda olduğu gibi kentin farklı noktalarında sabahın ilk saatlerine kadar görev yapacak. Cadde ve sokaklarda devriye gezen bekçiler, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Uygulamanın başta mahallelerdeki hırsızlık gibi birçok asayiş olaylarının sayısını düşürmesi bekleniyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x