Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

‘Bir Kitap Bir Çocuk, Bir Çocuk Bir Hayat’ projesi başarıya ulaştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Çocuk Hakları ve Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’ projesi kapsamında bir çok faaliyet başarıyla gerçekleştirildi.

TÜM FAALİYETLER HAYATA GEÇİRİLDİ

Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çocuk Hakları ve Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerde yılın sonuna gelindi. Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kop-Okuyor Projesi tarafından 53,825 TL bütçeyle onaylanan Bir Kitap Bir Çocuk, Bir Çocuk Bir Hayat isimli projede yer alan tüm faaliyetler hayata geçirildi. Proje kapsamında yıl boyunca yapılan faaliyetler şu şekilde belirtildi: “Kırıkkale Çocukevleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı 19 çocukevinde koruma ve bakım altında bulunan 110 çocuğun yararlanabilmesi için 1500 kitaptan oluşan 19 kitaplıkla kütüphane kuruldu. Kırıkkale Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Binasına personellerin yararlanabilmesi için 1000 adet kitaptan oluşan kütüphane kuruldu. Kırıkkale Çekom’da koruma ve bakım altında bulunan 110 çocuğun katıldığı Şiir-Öykü-Resim yarışması gerçekleştirildi ve ödülleri dağıtıldı. Kurulan Kütüphanelerin açılışı çocuk kitapları yazarı Melih Tuğtağ ile birlikte gerçekleştirildi. Yazar- Çocuk buluşması ve yazar ile birlikte öykü yazma etkinliği gerçekleştirildi. Melih Tuğtağ’a ait 14 farklı kitap yazar tarafından imzalanarak kütüphanelere ve tüm çocuklara hediye edildi. Son olarak yazar, okul destek projesi kapsamında 20 çocuk ile çocuk- yazar söyleşisi gerçekleştirilerek ve kitaplar imzalanarak çocuklara hediye etti.  Proje kapsamında kurulan kütüphanelere Orhun Yazıtlarında geçen, Umay ismi verildi.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x