Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Bir şehidin değeri 7 klozet

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kına gönderen Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer’e, ‘kamu görevlisine hakaret’ten dava açıldı. Davanın ilk duruşması, Kırıkkale Adliyesi 4 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, 16 Mart 2015 tarihine ertelendi.

1 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI
Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren şehit babası Mehmet Gençer, ‘kamu görevlisine hakaretten’ 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, bu mahkumiyet kararından sonra 14 Temmuz’da o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a kına gönderdi. Gençer hakkında bu sefer dönemin başkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması, bugün Kırıkkale Adliyesi 4 Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“KINA GÖNDERMENİN HAKARET OLDUĞUNU İLK DEFA GÖRÜYORUM”
Duruşmadan sonra bir açıklama yapan Gençer, “Davanın birinci duruşmasına şu anda girdik ve çıktık. Kına göndermenin hakaret olduğunu ilk defa görüyorum. Hakaret olduğunu ve neye dayandığını bilimsel bir dayanak olmadan neye dayanarak dava açıldığını hala anlamış değilim.” dedi.

HAKİMİYET PKK’NIN ELİNE GEÇTİ
Gençer, “Ben bu kınayı dönemin Başbakanı bayram öncesi bayram hediyesi olarak göndermiştim. Ama bizim nefes almamız, konuşmamız, oturmamız, kalkmamız, yürümemiz ve düşünmemiz her şeyimiz suç olarak kabul ediliyor. Biz potansiyel suçlu olarak değerlendiriliyoruz ne yazık ki. PKK ile kucaklaşılırken, otururken, biz potansiyel suçlu olarak görülmeye başlandık. Şehit aileleri hedef alınıyor ve ceza veriliyor. Gazilerin ve şehit ailelerin hakkını ve hukukunu kim koruyacak merak ediyorum. Maalesef Güneydoğuda hakimiyet PKK’nın eline geçti. Bunda İçişleri Bakanımızın kendi ifadeleri var. Başbakanın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın ‘Güneydoğuda hakimiyet PKK’nın eline geçti’ ifadeleri bulunmaktadır. Ne yazık ki Güneydoğu’da savcıların yolu kesilmekte ve kimlik sorulmaktadır. Burada saat 5’den sonra sokağa çıkılmıyor.” diye konuştu.

HAKARET KELİMESİNİ KABUL ETMİYORUM
Mehmet Gençer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ne yazık ki Güneydoğu’da devletin olmadığını yerde buradaki devlet bizim üzerimizde baskı kurmaya çalışmaktadır. Devlettin gücü kullanarak baskı kuruluyor. Tek kelimeyle bunu söylüyorum. Konuştuğumuz her şey hakaret olarak kabul ediliyor. Ben hakaret etmedim. Hakaret kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum. Sevsem de sevmesem de sayın Erdoğan, bir dönem bu ülkenin Başbakanlığını yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de benim devletimdir. Bir genç şehit olduğu zaman verilen tazminat tutarı 78 bin liradır. Yeni yapılan Aksaraydaki klozetin fiyatı 10 bin liraymış. Bunu basından öğreniyoruz. Ne kadar acı arkadaşlar. 7 tane klozet fiyatına bir şehidin ülkemizdeki değeri bu kadar. Kına gönderdiğim tarihte okuduğum basın bülteninde Apo’ya ‘it’ demiştim. Apo’ya ‘it’ dediğim için dava açılmasını bekliyorum. “

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu