GündemKırıkkaleManşet

Bireylerden güzel işler çıkar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Zinde Sosyal Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Taner Ürkmez, bedenen ve fikren sağlıklı olan bireylerden güzel işler çıkacağını ve hayırlı görevlere ulaşılabileceğini söyledi.

 

ÖNEM VERİYORUZ

Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği’nde tanışma ve kaynaşma toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yapan Ürkmez, dernek çalışmaları kapsamında birey, grup ve toplum olarak gelişmeye katkı sağlayacak bilgilere kapı açan faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. İyi yetişmiş bireylerin toplumda yük değil aksine faydalı bir denge oluşturduğunu belirten Ürkmez şunları söyledi: “Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere ‘Sosyal Gelişim Derneği’, toplumumuzda sosyal yönden daha iyi bir seviyeye ulaşmak için birtakım çalışmalar yürütmekteyiz. Kritik Analitik Düşünme, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak, Son Peygamber Platformu, Helal ve Sağlıklı Gıda ve buna benzer platformlarla yürütülen çalışmalar var. Toplumda cereyan eden olayları, hadiseleri sağlıklı değerlendirebilmek için önce sağlıklı düşünebilmek gerekir. Kritik ve Analitik Düşünme bu yüzden büyük önem taşıyor”

 

ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMALIYIZ

“Sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıyız. Şahsi, mahalli ve toplumsal sorunlarda, sorunun bir parçası olmaktan çıkıp, tamamen çözüme yönelik, olumlu, ılımlı, insaflı ve yapıcı bir tavır sergilemeliyiz. Olası sorunları yerinde ve zamanında çözmeye gayret etmeli, bu mümkün olmaz ise istişari ve idari kademeleri gözeterek çözüm aramalıyız. Bu anlayışın, bu düşünce ve disiplininin yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.” Toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmalara da değinen Ürkmez, bedenen ve fikren sağlıklı olan bireylerden güzel işler çıkabileceğini belirterek, aşırı duygusallık, heyecan ve kışkırtmalardan uzak durularak istişareli, sağduyulu ve edebin hakim olduğu bir anlayışın da geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ürkmez, toplantı sonrasında Zinde Sosyal Gelişim Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı’ya Kur’an-ı Kerim’in Bakara suresi 156’ncı ayetinin yazılı bir tablo hediye etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu