GündemKırıkkaleManşetSiyaset

“Birliğimizi korursak, En iyi hizmeti alırız”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, ‘Nöbetçi Vekil’ uygulaması kapsamında vatandaşlarla bir araya geldiler. Vatandaşalar ile bir araya gelmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan milletvekilleri, yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdiler.
 
YATIRIM YILI OLACAK
Vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik geçtiğimiz yıllarda başlatılan Milletvekillerinin halkla buluşması toplantısı bu yılda devam ediyor. Parti binasında vatandaşlarla bir araya gelen vekiller, halkın sorunlarını dinleyerek çözüm önerisinde bulunuyor. Bu kapsamda AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, vatandaşlarla bir araya geldiler. Ziyarette ilk olarak basın mensuplarıyla toplantı düzenleyen vekiller, 2016 yılı çalışmalarında bahsettiler.
 
EN ÖNEMLİ ÜÇÜNCÜ OTOBANI
İlk olarak konuşan Milletvekili Can, Kırıkkale’nin bu yıl içerisinde Yüksek Hızlı Tren’den, Otoban projesinden, Yeşil Vadi’den, Tuz Fabrikası’ndan ve MKEK’nin savunma sanayi alanında bir çok yatırım alacağına dikkat çekti.  Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na projelerin yer aldığı 8 maddelik bir dosya sunduğunu belirten Can, “Ankara-Delice Otobanı ile ilgili talebimizi ilettik. Kırıkkale-Ankara arası artık kaldırmıyor. Başbakanımız Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat verdi. 2016 yılında proje ihalesi tamamlanacak ve proje 2018 yılında tamamlanmış olacak. Birde Kozan-Adana arasındaki otoban Türkiye’nin en önemli üç otobanı olacak”
 
TUZ FABRİKASI İÇİN ADIMLAR ATILDI
Delice’deki kaya tuzu rafinerisi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Can, “Dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız Kırıkkale’de bir açıklama yapmıştı. Biz 3 vekil olarak bu olayın üzerine gittik ve takipçisi olduk. Başbakanımız gerekli talimatları verdi, Vali Ali Kolat’tan bura ile ilgili dosyamızı alacağız. Orada kesinlikle doğalgaz depolama istasyonu yapılacak. Tuz rafinerisi ile ilgili değerlendirmeler sürüyor. Sıkıntıları gidererek takipçisi olacağız”şeklinde konuştu.
 
MKEK’DE BÜYÜK ÇALIŞMALAR OLUYOR
MKEK ile ilgili girişimlerinin olduğunu vurgulayan Can, “Kırıkkale en çok şehit veren illerin başında yer alıyor. Ankara’ya yakın olması sebebiyle göç veren illerinde başında geliyoruz. MKEK’nin yeniden yapılandırılması ve ciddi derecede yatırım almasına rağmen bundan söyle Kırıkkale’nin lokomotifi olması sebebiyle Başbakanımız Savunma Bakanımıza gerekli talimatları verdi. MKEK’nin daha moderinazasyon ve istihdama yönelik ciddi çalışmalar için talimatlar verildi” ifadesinde bulundu.
 
UZMAN ÇAVUŞLARA MÜJDE
İstifa eden uzman çavuşlara değinen Milletvekili Can, “İstifa eden uzman çavuşlar 2 yıl geçtiği zaman memur olabiliyorlardı. 2 yıl geçtikten sonra istifa edenler memuriyete atanabiliyorlar. Bu sadece Mahalli İdarelere has bir olay. Kamu kurumları alamıyor. Bu konudaki sıkıntılarımızı dile getirdik. Bütün milletvekillerimizde destek verdi. Yaklaşık 8 bin kişi boşta. İnşallah bu olayı takip ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
SULU TARIM KATKI SAĞLAYACAK
Kırıkkale’deki Sulu Tarım ile ilgili çalışmalarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini belirten Can, “Biz bir sanayi kentiyiz fakat aynı zamanda da tarım kentiyiz. Bu manada Veysel Eroğlu ile ilgili görüştük. Bu manada ciddi çalışmalarımız var. Kırıkkale Irmak kasabasında bulunan Demiryollarından Zonguldak arası sinyalizasyonunun yüzde 80’i bitirildi, yüzde 20’si kaldı. Kırıkkale hem otobanıyla, hem hız treniyle ciddi derecede bir kavşak olma özelliğini pekiştirecek” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu