ManşetYaşam

Biz vatanına bayrağına düşkün bir milletiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce; Şehit Aileleri ve Gazilerimize Polisevinde bir iftar programı düzenlendi. İftar öncesi konuşma yaparak şehit aileleri ve gazileri selamlayan Vali Ali Kolat, “Biz Devletine, milletine, vatanına, bayrağına düşkün bir milletiz. Biz örfümüzle, inancımızla, geleneklerimizle, bu milletin huzur ve güven içerisinde yaşaması için her şeyimizi feda eden bir milletiz. Allah mekânlarını Cennet eylesin, şehitlerimiz bu toprak için, bu millet için, bu bayrak için, bizim huzur ve güvenliğimiz için hayatlarını feda ettiler” dedi.

Geniş katılım

İftar programına Vali Ali Kolat ve eşi Sayın İlksen Kolat, Garnizon Komutan Vekili ve Mühimmat Erkam Başkanı Albay Mustafa Sakarya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Vali Yardımcılarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, İl Müftüsü Bekir Gerek, il müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Kuruluşları Temsilcileri, şehit ailelerimiz ve gaziler, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Atalay katılamadı

İftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ilahi dinletisi sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi tarafından davetlilere Ramazan ve Oruç hakkında çeşitli bilgiler verildi. İftar programı öncesi konuşan Vali Kolat; “Bu güzel Ramazan akşamında, bu güzel iftar programında sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Valiliğimizin geleneksel hale getirdiği bu iftar programına teşrif ettiğinizi için teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Biliyorsunuz Valiliğimiz tarafından yapılan bu iftar programlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile birlikte yapıyoruz. Bu güzel ortamı paylaşmak için Diyanet İşleri Başkanlığımız biz de bu güzel ortama katkıda bulunmak istiyoruz dediler. Biz de buyurun dedik. Sağ olsunlar, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl müftülüğümüz ile birlikte bu güzel ve nezih ortamını paylaştılar. Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay ve Milletvekillerimiz, Meclis çalışmaları nedeniyle katılamadılar. Selam ve saygılarını ilettiler.

“Gösterdiğiniz sabırdan dolayı müteşekkiriz”

Biz devletine, milletine, vatanına, bayrağına düşkün bir milletiz. Biz örfümüzle, inancımızla, geleneklerimizle, bu milletin huzur ve güven içerisinde yaşaması için her şeyimizi feda eden bir milletiz. Allah mekânlarını Cennet eylesin, şehitlerimiz bu toprak için, bu millet için, bu bayrak için, bizim huzur ve güvenliğimiz için hayatlarını feda ettiler. Gösterdiğiniz sabır, gösterdiğiniz vefadan dolayı da sizlere müteşekkiriz. Biz başta Devletimiz ve Hükümetimiz olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlarımızla bizler sizlerle beraberiz.  Biliyorsunuz şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle ilgili, Hükümetimizin çok güzel düzenlemeleri oldu. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum; Biz Devlet ve Hükümetimizden bu konuda neleri talep ettiysek hepsi kanun ve mevzuata uygun bir biçimde yapıldı. Biz bunu bir hak olarak, bir vefa duygusu olarak, Devletimizin, Hükümetimizin ve milletimizin bir vefa borcu olarak görüyoruz.

“Hem kapımız hem gönlümüz açık”

Sizlerin bunlara fazlasıyla layık olduğunu görüyoruz. Bu vesile ile ben sizlere katıldığınız için, bu güzel ortamı birlikte paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Sizlere hem kapımızın hem de gönlümüzün açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu anlamda Ramazanımız akabinde Ramazan Bayramımız ve geleceğimiz huzur içerisinde, güven içerisinde geçer. Bu vesile ile tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun diyorum. Sizlere de katıldığınız için ayrıca büyük bir fedakârlık ve vefa gösterdiğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitler tablosu hediye edildi

Konuşmalar sonrası; Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu tarafından Kırıkkale’de şehitlerin resimlerinin bulunduğu bir tablo Vali Ali Kolat’a takdim edildi. İftar programı sonrası İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yemek duası yapıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu