Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık ordusunun en önde hizmet veren çalışanlarından olan; insan sevgisi, fedakarlık ve özverinin sembolleştiği bir meslek icra eden hemşirelerimiz için 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası münasebetiyle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz” temalı kutlama etkinliği düzenlendi. 

HABER: YAKUP ÖZCAN 

Prof. Dr. Dilek Kılıç Salonu’ndaki etkinliğe Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Adnan Özdemir ve Doç. Dr. Muhammed Karadeniz, Başhemşire Sevda Gerin, Başhemşire Yardımcısı Elçin Şahin, Hastane Müdürü Seyit Ahmet Acar, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli ile hemşireler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi Sevda Gerin’in açılış konuşması ile başladı.

Hemşirelik mesleğinin temel koşulunun insan sevgisi olduğunu ifade eden Sevda Gerin, “Sağlık sektöründe tedavi zincirinin en önemli halkalarından bir tanesi olan hemşireler, hastalarda din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin yardımına koşar ve onların sağlığına kavuşması için var güçleriyle savaşırlar. Diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan hemşirelik insan hayatıyla iç içedir. “Önce insan” diyerek etik ve ahlaki değerlere sahip çıkarak gelişmeye önem veriyoruz. Tüm hemşire arkadaşlarımın Hemşireler Günü’nü kutluyor, sağlık ve huzur içinde nice yıllar diliyorum” dedi.

Programda konuşan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, “Hepiniz hoş geldiniz. Tüm hemşire arkadaşlarımızın Hemşireler Günü’nü kutlarım. Hemşireler Günü’nü kurumumuzda ilk defa törenle kutluyoruz ve önümüzdeki yıllarda da bu şekilde kutlamasını gerçekleştireceğiz. Hekimler olarak sağlık hizmetinin ön saflarında yer alan ve her zaman yanımızda olan hemşire arkadaşlarımıza hak ettikleri değeri yeteri gösteremediğimiz bazı zamanlar olduğunun farkındayım. Değer veriyoruz, farkındayız ama bu değeri gösteremiyoruz. Bu gibi etkinliklerin bu açıdan fayda sağlayacağına inanıyorum. Yöneticilik süreci içinde şunu gördüm: Kalite noktasında hemşirelik hizmetleri büyük önem arz ediyor. Kaliteli hizmet veriyorsun ancak iletişimi sağlayan, en ön safta hizmet veren siz hemşireler, yeterli kaliteyi gösterdiğiniz ölçüde hasta memnuniyeti noktasında iyi bir yerdeyiz. Bu çok net. Bunun altını çizmek isterim. Covid ve deprem dönemindeki özverili çalışmalarınızda mesleğinizin önde gelen isimleri Florence Nightingale’i ve Gevher Nesibe’yi içinizde yaşattığınızı gördük. Bunun için hepinize sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Etkinliği düzenleyen Tıp Fakültesi Dekanlığı’na ve Başhekimliği’ne teşekkür eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, “Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs, 1954 yılından bu yana Hemşireler Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde ise 1964 yılından bu yana kutlanıyor. Hemşirelerin dünya genelinde sesini duyurabilmek, yaptığı işi gösterebilmek adına önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN – International Council of Nurses) bu sene tema olarak “Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz” temasını seçti. Hemşirelik, birey, aile ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve rehabilite edilmesi alanında hizmet veren, profesyonel bir meslektir. Topluma hizmet verdiği için hukuk, teknolojik gelişme, ekonomi, siyaset gibi toplumu ilgilendiren konulardan etkilenmektedir. Hemşirelik, Avrupa Birliği ülkelerinde diploması otomatik kabul edilen 7 meslekten bir tanesidir. Dünya genelinde her yerde hemşire gereksinimi vardır” dedi.

Prof. Dr. Yurdagül Erdem, konuşmasının devamında hemşireliğin anlamı, Uluslararası Hemşireler Birliği, Dünya’da ve Türkiye’de hemşireliğin durumu, Türkiye’de hemşirelik bölümü’nün eğitsel ve akademik yapısı, Türkiye’de hemşirenin görev tanımı ve hemşireliğin geleceği konularında katılımcılara bilgi verdi.

Hemşirelerin sağlık hizmetinde çok önemli bir rolü olduğunu ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, “Etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Katkılarından dolayı Prof. Dr. Yurdagül Erdem’in nezdinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne teşekkür ediyorum. Geçmişten bugüne sağlık ekibinin en önemli üyesi olarak yıllarca bizimle birlikte fedakarca çalıştınız.  Hemşirelik temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri gerektiren kutsal bir meslektir ve mesleğinizi fedakarca yapıyorsunuz. Yeri gelince mesleğinizi ailenizden daha önde tutuyor, çocuklarınızı bırakarak nöbetinize geliyorsunuz. Hepimiz bunun farkındayız. Hemşireler, hastaların tedavisi, bakımı, sağlığın korunması ve hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli rol oynamaktadır. Hastaların iyileşme safhasında en ön safta yer aldığınız için sürekli artan iş yüküne maruz kalıyorsunuz ama özverili çalışmalarınızla hepiniz bu yükün altından kalkmaya çalışıyorsunuz. Pandemi döneminde, daha öncesinde Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı sırasında, deprem zamanında vs. her yerde fedakarca çalışmalarınızın örnekleri var. Değerli katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan hemşirelere plaket verilmesi, çalışan hemşirelerimize ödül ve belge takdimleri ile devam etti.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan hemşireler Saniye Yıldız, Birsen Mazılıgüney ve Nilüfer Doğan’a  Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz tarafından plaket verildi.

Nazik davetleri için Tıp Fakültemize teşekkür eden Saniye Yıldız, hemşireliğin insan sevgisi ile yapılacak bir meslek olduğunu belirterek zor zamanlarda insanların en yakınlarında hemşirelerin olduğunu ifade etti. Yıldız, tecrübelerine dayanarak hemşirelerin belli branşlarda uzmanlaşmasının hizmet kalitesini artıracağını belirtti.

Meslekte 20 yılı geride bırakan hemşireler Zehra Bedir, Dilek Güler Coşkun ve Serap Türk’e Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, teşekkür belgesi verdi.

Hemşireler Türkan Öztürk, Beyhan Biçer ve Nuh Bozbağ’a teşekkür belgelerini Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt verdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Karadeniz tarafından hemşireler Funda Ünal, Saadet Badem ve Berna İşler’e teşekkür belgesi verildi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Özdemir tarafından hemşireler Hilal Kayır ve Gülden Merihli’ye teşekkür belgesi verildi.

Başhemşire Sevda Gerin, hemşireler Hacer Şahinbaş ve Server Ünel Kandemir’e teşekkür belgesi verdi.

Başhemşire Yardımcısı Elçin Şahin, hemşireler Şenay Bilgin ve Rukiye Altıntop’a teşekkür belgesi verdi.

Etkinlik, günün anısına fotoğraf çektirilmesi ve fuaye alanındaki ikram ile sona erdi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu