Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Böbrek taşı tedavi yöntemleri

Böbrekler vücudumuzda filtre görevi gören boşaltım organlarındandır. Böbrek ve böbrek hastalıkları alanını inceleyen bilim dalın ismi ise nefrolojidir.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Böbrekler vücudumuzda filtre görevi gören boşaltım organlarındandır. Böbrek ve böbrek hastalıkları alanını inceleyen bilim dalın ismi ise nefrolojidir. Bu organlarımız insan vücudunda sindirimin sisteminin önemli bir bölümünü oluşmaktadır. Doğuştan gelen bazı bozukluklar sebebi ile veya sonrasında çevre etkileri ile bu organlarda bazı hastalıklar meydana gelebilmektedir. Böbrek taşı hastalığı halk tarafından en çok bilinen hastalıklar arasındadır. Böbrek taşı genellikle vücudu idrar yolu ile terk eder. Boyutları ufak olan bu taşlar herhangi bir probleme yol açmadan geçebilirler. Yalnız boyutların büyümesi halinde bu taş tıkanmalara neden olabilir ve vücutta ağrılara yol açabilir. En çok bilinen belirtileri arasında karın ağrısı, kusma, ağrılı idrara çıkma gibi durumlar bulunmaktadır. Böbrek taşı hastalığına yakalanan kişiler genellikle tekrarlayan zaman aralıklarında tekrardan bu hastalığa yakalanabilirler.

Teknolojinin böbrek taşı tedavisinde kullanılması

Yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte her sektörde yeni adımlar atılmaktadır. Cerrahi ve tıp alanında geliştirilen cihazlar sayesinde uzman doktorların tedavi yöntemleri de daha kolay bir hâl almıştır. Çok kısa sürelerde, hastanelerde uzun süre kalmadan ve geleneksel cerrahi yöntemlerinin getirdiği izleri taşımadan böbrek taşı tedavisi günümüz şartlarında mümkün olabilmektedir. Bu operasyonlar muhakkak alanında uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Alanında uzman hekim Doç.Dr. Akif Diri bu konuda hastalarının hassasiyetlerini bilmekte ve onlara uygun çözüm önerileri sunmaktadır. Hastalığın teşhis aşamasından tedavinin sonuna kadarki olan zamanda süreci en doğru bir şekilde yönetmektedir.

Kaynak: https://www.akifdiri.com/hastaliklar/bobrek-tasi-hastaliklari

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x