Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

Bodrum, doğal güzellikleri, farklı kültürlerin izlerini taşıyan tarihi yapıları ve festival etkinlikleri ile sadece ülkemiz için değil, dünya için de önemli bir turizm merkezlerinden biridir. Bodrum’da tatil yapmayı planlıyorsanız farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

 

Muğla’nın en şirin beldesi Bodrum’dur ; popüler ve doğal plajları, huzurlu doğası, eğlenceli gece hayatı, tarih kokan müzeleri ve muhteşem adaları ile size eşsiz bir tatil imkani sunar. Bodrum’da gezebileceğiniz yerler listemizde sunduğumuz alternatifleri gezi planınıza dahil ederek ,sevdiklerinizle keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Bodrum Kalesi

 

St. Jean şövalyeleri’nin kalesi olarak inşa edilen Bodrum Kalesi , Bodrum’un en gözde yerlerinden biridir. İki liman arasında üç tarafı denizlerle çevrili kayalar üzerine kurulmuş eşsiz bir yapıdır. Kalede, antik dönemlere dair ipuçları sunan birçok önemli koleksiyona ait eserleri görebilirsiniz. Tarih seviyorum diyorsanız Bodrum Kalesini görmeden dönmemelisiniz.

 

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

 

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi içinde yer alır ve dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biridir. Görülmeye değer önemli eserlerin bulunduğu müzeyi gezilecek yerler listenizde ilk sıraya ekleyebilirsiniz. Sualtı hazinelerini görmek isterseniz her yıl açık olan bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret için giriş ücreti ödemeniz gerekebilir.

 

Halikarnas Mozolesi

 

Kız kardeşi ve eşi tarafından Kral Mausolos için yaptırılan Halikarnas Mozolesi , Dünyanın Yedi Harikası listesinde yer alıyor. Yunan ve Mısır mimarisinin izlerini taşıyan ve yapılışı sırasında çok ihtişamlı bir mimariye sahip olan bu anıtın yapılışına hayran olabilirsiniz. Bugün bir açık hava müzesi olarak ziyaret edilen bu tarihi yer sayesinde unutulmaz anılara imza atabilirsiniz.

 

Tavşan Adası

 

Gümüşlük Körfezi ile çevrili olan bu ada, eşsiz doğası ve mükemmel gün batımları ile sizi etkilemeyi başarabilir. Kral yolundan yürüyerek farklı bir deneyim yaşayacağınız bu adada keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

 

Bodrum otelleri için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x