GündemKırıkkaleManşet

Bombacılara müebbet verildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

20 Eylül 2011’de Kırıkkale’de durdurulan ve patlayıcı bulunan Güney Ekspresi’ne ilişkin davada karar çıktı.  Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığa devletin ve ülkenin bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet verdi.
 
SANIKLARIN SON SÖZÜ
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar E. Y., R. P., H. B., F. Y. ile avukatları katıldı. Sanıkların son sözünün ardından Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklar Y. P., M. P., H. S., E. B. ve A. K.’ın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan beraatlarına karar verdi. Sanık Ramazan Pamukçi, Halil Bayık, Hayrettin Sincan’ın ruhsatsız silah taşımaktan beraatlarına karar veren mahkeme, sanık Mürsel Pamukçi’nin de terör amaçlı patlayıcı madde bulundurmak suçundan beraatına hükmetti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca sanıklardan İhsan Akgül’e ruhsatsız tabanca taşıma suçunu işlemek suçundan 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezası verdi.
 
AYRI AYRI 8 SENE
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar R. P., E. Y, H. B., İ. A. ve F. Y.’e silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ayrı ayrı 7 sene 6 ay ile yetkili makamlardan gerekli izni almaksızın ülke içerisinde bir yerden başka bir yere patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek suçundan ayrı ayrı 8 sene 4 ay hapis ve 33 bin 320 TL adli para cezası verdi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi yine sanıklar Ramazan Pamukçi, Ertan Yürek, Halil Bayık, İhsan Akgül ve Fethullah Yiğit’e devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik olarak devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçunu işledikleri gerekçesi ile ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet verdi.
 
OLAY GEÇMİŞİ
Sanıklardan İhsan Akgül hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı veren Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Siirt Kurtalan’dan İstanbul Haydarpaşa Garı’na giden Güney Ekspresi, bomba ihbarı nedeniyle Kırıkkale Garı’nda durdurulmuş, yapılan arama sonucu bir pakette kurulu olmayan bomba düzeneği bulunmuştu. AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu