Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Böyle haksızlık, adaletsizlik olmaz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Böyle haksızlık, adaletsizlik olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, “50 binin üzerinde KİT’te çalışan insana kadro verilmiyor. Böyle haksızlık, adaletsizlik olmaz” dedi.

 

OHAL HUKUKUN ASKIYA ALINDIĞI ŞEY

Kırıkkale Hüseyin Kahya Parkı’nda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) işçileriyle bir araya gelen Ağbaba, yaptığı konuşmada, taşeron işçilerle ilgili yasa çıkmadan önce ve çıktıktan sonra da düşüncelerini ifade ettiklerini söyledi. Ağbaba, işçilerle siyasi propaganda için buluşmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de yıllardan beri kanayan, her seçim öncesinde umut verilen ama her dönem kandırılan ve yok sayılan emekçilerimizin düşüncelerini ve duygularını alıp TBMM’de yüksek sesle haykırmak için Kırıkkale’deyiz. Belki buradaki işçilerimiz OHAL’in ve kanun hükmünde kararnamenin (KHK) ne olduğunu bilmiyordunuz. Geçen hafta cuma günü öğrendiniz. KHK’da alınan kararların Anayasa Mahkemesi hukuksuzca yolunu kapattı. Maalesef hiçbiriniz mahkemeye veremiyorsunuz. Yargı yolu kapalı, itiraz edemiyorsunuz. Türkiye’nin güvenliğini sağlayan o malzemeleri üreten insanlara verilmemesiymiş, KHK’nın anlamı bu, OHAL’in anlamı o. Hani sivil darbe diyoruz ya, OHAL hukukun askıya alındığı şey”

 

MKEK GURURUMUZ

Taşeron işçiye kadro mücadelesinin altı aylık, bir veya iki yıllık bir süreç olmadığını anlatan Ağbaba, uzunca bir süre mücadele ettiklerini savundu. Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun için sizler mücadele ettiniz, biz ettik. Genel Başkanımız 2010’da genel başkan oldu ve seçildiği gün ‘Taşerona kadro’ dedi. Bu kadroyu alacaksınız. Bu mücadelenin sonunda alacaksınız. Buradan hükümete sesleniyoruz; bir mantıklı insan çıksın desin ki ‘Ben taşerona kadro verdim. MKEK’de çalışan emekçiye vermememin sebebi şudur’ desin. Bir tek sebep göstersinler. MKEK’de çalışanlar özel kurumda mı çalışıyor? MKEK hepimizin gurur duyduğu kurum değil mi? 50 binin üzerinde KİT’te çalışan insana kadro verilmiyor. Böyle haksızlık, adaletsizlik olmaz”

 

KANUN TEKLİFİNİ TBMM’YE GETİRECEĞİZ

“’Milletin bütünlüğü’ diyorsun. Milletin bütünlüğü nasıl olacak. İki işçiyi birbirinden niye ayırıyorsun? Bu insanlar sadece bin 600 lira ile çoluğunu, çocuğunu geçindirmeye, evine ekmek götürmeye çalışan, 8 yaşındaki çocuğa ‘Baba kadro ne oldu’ diye sordurmaya hakkın yok. Bu ne vicdanen ne ahlaken doğru bir şey. Taşeron işçinin 71 yaşındaki annesi de kadro diyor, 6 yaşındaki çocuk da kadro diyor. Bunun vebalini kim üstlenecek, bilmem. Sen söz vermişin ‘Taşerona ayrımsız kadro vereceğim’ diye.” Taşerona kadro meselesinin sadece MKEK’te çalışan işçilerin meselesi olmadığını ifade eden Ağbaba, “Bu bizim meselemizdir, bu CHP’nin namus meselesidir. Bu, herhangi bir siyasi mesele değil. Bu, insanların arasında ayrım yapmaya hakkın yok. Önümüzdeki hafta içerisinde size kadro verilmesiyle ilgili bir kanun teklifini TBMM’ye getireceğiz. Bakalım kim karşı çıkıyor, kim destekliyor.” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x