Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Bozdağ: “Partimizde Asla Görev Almamıştır.”

CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, parti gençlik kolları üyesi olduğu iddia edilen N.E.Y. isimli şahsın İstanbul Ümraniye’de bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu konusuna açıklık getirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, parti gençlik kolları üyesi olduğu iddia edilen N.E.Y. isimli şahsın İstanbul Ümraniye’de bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu konusuna açıklık getirdi. Bozdağ, adı geçen şahsın partide asla bir görevde bulunmadığını söyledi.

CHP İL BAŞKANI AV. BOZDAĞ, İSTANBUL’DA YAŞANILAN CİNSEN İSTİSMAR İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, pati gençlik kolları üyesi olduğu iddia edilen N.E.Y. isimli şahsın İstanbul Ümraniye’de bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu konusuna açıklık getirdi. Bozdağ, adı geçen şahsın partide asla bir görevde bulunmadığını söyledi.

2,5 YILDIR İSTANBUL’DA İKAMET ETMEKTEDİR

Cumhuriyet Hak Partisi Kırıkkale Gençlik Kolları’nda görev aldığı iddia edilerek bazı yazılı ve görsel basında çıkan N.E.Y isimli şahsın cinsel istismar iddiası olayı hakkında İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, açıklama yaptı. Bozdağ, N.E.Y’nin CHP Kırıkkale Gençlik Kolları üyesi olmadığını dile getirerek, Cinsel istismar suçundan yargılanarak ceza aldığı söylenen şahıs yaklaşık olarak 2 – 2,5 yıldır İstanbul ilinde ikamet etmektedir. Bu sürede ve daha öncesinde adı geçen şahıs partimizin hiçbir organında görev almamıştır. Hiçbir zaman da partimizin çalışanı olmamıştır.

DİSİPLİN KURULUYLA PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

“Adı geçen şahsın hakkında yargılama yapıldığından dahi, fiilen İstanbul’da ikamet etmesi nedeniyle, ancak Ocak ayının başında tarafımızca haberdar olunmuştur. Bu şahsın İstanbul iline gittikten sonra resmi ikametini değiştirmemesi nedeniyle Kırıkkale üyesi olarak göründüğünün tarafımızca tespit edilmesi üzerine, CHP Kırıkkale Merkez ilçe yönetim kurulu tarafından 06.01.2021 tarihinde yapılan toplantıda alınan karar ile adı geçen şahıs disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Disiplin kurulumuzun yapmış olduğu araştırma sonucunda, adı geçen şahsın cinsel istismar iddiası nedeniyle tutuklu bulunduğu haricen öğrenilmiş, bunun üzerine başkaca bir araştırma dahi yapılmaksızın 25.01.2021 tarihli İl Disiplin Kurulu toplantısında, ilgili şahsın partiden ihracına karar verilmiştir.

YANDAŞ BASIN-MEDYA BUNU KÖTÜYE KULLANDI

“Yaşanan bu süreç, her zaman olduğu gibi yandaş basın ve trol sosyal medya hesapları tarafından kötüye kullanılmış, şahıs sanki partimizde gençlik kollarında ya da yönetim kurullarında üyeymiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmıştır.  Bu şahısla ilgili biraz araştırma yapan herkes, şahsın Kırıkkale ilinde ikamet ettiği dönemlerde bazı basın kuruluşları adına çalıştığını, çeşitli kişilerle röportaj yaptığını, taraftar gruplarına dahil olduğunu, şehre gelen farklı siyasi partilerden isimlerle fotoğraflarının olduğunu görebilecektir. İşlediği suç herkeste olduğu gibi tüm Kırıkkale örgütümüzde de tiksinti yaratmış olan bu şahsın partimizle adını anarak partimizi bu konu üzerinden yıpratmaya çalışmak, en hafif tabirle “ahlaksızlıktır, şerefsizliktir” dedi.

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

“Dernek ve vakıf yurtlarında sistematik çocuk istismarları hakkında “bir kereden bir şey olmaz” diyenleri dün himaye etmeye çalışanlar, bugün “partimizden ihraç ettiğimiz” bir şahıs üzerinden, kişi sanki “partinin çalışanıymış” gibi algı operasyonu yapmaktadırlar. Siyasi partileri bu tür tatsız olaylarda yargılarken, parti üyelerinin işledikleri suçlar üzerine, bu eylemleri parti organlarınca öğrenildiğinde himaye edilip edilmedikleri gerçek kıstas olmalıdır. Bu yönüyle değerlendirildiğinde, yargılandığından dahi Ocak ayında haberdar olduğumuz bir üyenin, öğrenilir öğrenilmez ihraç edilmesine rağmen partimiz hakkında yapılan bu karalama kampanyasını yürütenler hakkında da yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.  Bu çerçevede, belirli odaklar tarafından yönlendirilen ve “yalan haber” yapmaktan hiç çekinmeyen, basın ve yayın organı olarak dahi kabul edilmemesi gereken kaynaklardan alınan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, adı geçen şahsın partimizde hiçbir dönem hiçbir organda görev almadığını, parti üyeliğinden ise 25.01.2021 tarihli disiplin kurulu kararıyla ihraç edilmiş olduğunu, basının ve kamuoyunun takdirine, vicdanına sunuyoruz” dedi.

Haber: Sedat Gençay

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x