Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bu karar örnek olur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yaşayan R.K., eşi M.K. aleyhine boşanma davası açtı. Genç kadın, boşanma davasında, kocasının düğün fotoğraflarını yırttığı ve kendisine “Salak” diyerek hakaret ettiğini belirtti. Yargıtay, eşine boşanma davası açan kadını haklı buldu. Mahkeme kocanın tazminat ödemesine karar verdi.
TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Kırıkkale 1. Aile Mahkemesinde görülen boşanma davasında R.K.’nin, eşi M.K. boşanmasına karar verdi. R.K ise eşinden kötü muamele gördüğü için tazminat davası açtı. Yargıtay, aile birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek çiftin boşanması yönünde hüküm kurulmasına karar verdi.
KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI
Yargıtay’ın bozma gerekçesinde şöyle denildi: “Türk Medeni Kanunu’nun 174/2 maddesi boşanmaya sebebiyet vermiş olan olaylar yüzünden kişilik hakları saldırıya uğrayan tarafın, kusurlu olandan manevi tazminat isteyebileceğini öngörmüştür. Toplanan delillerden evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan olaylarda; tazminat isteyen davacıdavalı kadının ağır ya da eşit kusurlu olmadığı, bu olayların kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği anlaşılmaktadır”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu