KırıkkaleManşet

Mayıs’a biter

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, sel felaketinin yara sarma çalışmaları ve hükümet binası inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kolat, AFAD’dan alt yapı çalışmaları için yardım isteğinde bulunulduğunu, hükümet binasının ise 2015 Mayıs ayında bitebileceğini müjdeledi.
 
“VATANDAŞA PARA DAĞITILDI”
Kırıkkale’de art arda yaşanan sel olayları sonrasında mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Kolat, “2 sel olayı yaşadık. İlki için AFAD’dan mali destek aldık. Alt yapı çalışmalarına harcadık. Vatandaşlara 200 bin TL’nin üzerinde yardım dağıttık. Kalan para ­2’nci sel olayında Aşağı Mahmutlar’da mağdur olan çiftçilere dağıtıldı. Bahşılı’da yol temizleme çalışmaları yaptık. 1 ton ağırlığındaki taşları temizleme çalışması yapıldı. Alt yapı ile ilgili AFAD’a isteklerimizi bildirdik” dedi.
 
SÜRE UZATILMADI
Hükümet binası inşaatının hızla sürdüğünü ifade eden Vali Kolat, “Hükümet binası inşa sürecinde olumsuz bir süreç yaşandı. İhaleyi alan firma iflas etmiş ve iflas ertelemiş bir firmaydı. İflas erteleme sonucunu bekledik. Yeniden ihaleye çıktı. Bu firma çalışıyor. Bizim ilk hedefimiz 2015 Haziran’dı, ihaleyi yeni alan firmaya süreyi uzatmayacağızımı söyledik. İnşaat hızlı ilerliyor. 2015 Nisan-Mayıs’ta bitebilir.
 
YEŞİL ALAN YAPILACAK
Kadın Doğum Hastanesi binası konusunda açıklama yapan Kolat, “Binaya, ‘Sağlam değil’ raporu verilmişti. Zaten oranın hizmetlerini Yüksek İhtisas Hastanesi’ne yönlendirmiştik. Orayı yeşil alan ve otopark alanı olarak değerlendireceğiz. Hükümet binası ilk yapılırken vatandaşların bir tepkisi olmuştu. Bölgenin mahalledeki tek yeşil alan olduğu yönünde. Buraya güzel bir yeşil alan yapacağız” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu