Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Burası Kırıkkale Burada İş Var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 Kampanyası, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıyla sanayici ve iş adamlarına tanıtıldı.

 

İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ

İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası tanıtım toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıyla sanayici ve iş adamlarına tanıtıldı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, kampanya kapsamında Türkiye genelinde 2,5 milyon kişiye iş imkanı sağlanacağını belirterek şu ifadelerde bulundu: “Ocak ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yapılan Sanayi şurasında Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 yılıyla ilgili yeni bir istihdam kampanyası başlatmamızı istedi. Hedef kampanya kapsamında 2,5 milyon işsize iş bulmak. 2,5 milyon fazla gelebilir ancak 2017’deki istihdam kampanyasında 1,5 milyon kişinin üzerinde gerçekleşme oranı sağlandığı için 2,5 milyon gibi ayakları yere basan bir hedefle ortaya çıktık. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak çevremizde istihdamı artıma noktasında elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bunu defalarca her platformda dile getirmeye çalıştık. Devletimizin kurumlarıyla beraber istihdam noktasında şehrimizi en iyi dereceye getirmek için tüm mücadelemizi göstereceğiz. İstihdam demek üretim demek, üretim demek istihdam demek. İstihdam iş ve aş demek. Bütün kurumlarımızla görüşerek bize biçilen hedefi tutturmaya çalışacağız.”

 

AMACIMIZ; İŞ VERENLERLE İŞ ARAYANLARI BİR ARAYA GETİRMEK

Artış gösteren asayiş olayları ve boşanma oranlarının temelinde ekonomik kaygılar olduğunu ifade eden Vali Yunus Sezer ise, iş verenlerle iş arayanları bir araya getirerek sıkıntıların giderilmesi noktasında çalışmaların yürütüleceğini söyledi.  Vali Sezer: “Mevcut olan istihdam kapasitemizi daha iyi duruma getirmek ve iş arayan iyi insanlara iyi kapılar aralamanın imkanlarını arıyoruz. İlimizde güzel bir çalışma ortamı var. Herkes iyi niyetli bir şekilde bu ile hizmet etmeye çalışıyor. Bizim en büyük eksiğimiz koordinasyon noktasında ve hedefleri doğru belirleme noktasında bir takım eksikliklerimiz var. İnşallah o eksiklikleri de sık sık bir araya gelerek gidermeye çalışıyoruz. Amacımız şudur; iş verenlerle iş arayanları bir araya getirmek. İş arayan bir sürü vatandaşımız var. İnsanların işsiz kalması sadece o kişiyi değil bütün aileyi bütün toplumu etkiliyor. Asayiş problemlerinden, boşanmaların arttığından bahsediyoruz. Bunlarında temelinin ekonomik sıkıntılara dayandığını görüyoruz. Sanayicilerimiz ‘çalıştıracak adam bulamıyoruz’ diyor. Burada bir sıkıntı var. Bizim işsiz olan arkadaşlarımızı bir araya getirip, meslek edindirme kursları vermemiz gerekiyor. İş arayan vatandaşlarımızı sanayicilerimizle bir araya getirmemiz lazım.”dedi.

 

İŞ ADAMLARIMIZIN EMRİNDEYİZ

Yatırım yapmak isteyen iş adamlarının bürokratik engelleri aşmasında her türlü desteğin verileceğini de belirten Vali Sezer, “Aynı şekilde bireysel olarak sanayicilerimiz bürokrasiyi aşamıyor, takılıp kalıyorlar. Biz valilik olarak bütün iş adamlarımızın emrindeyiz. Bir kişiye ekmek verenin emrindeyiz. Ben bizzat emrinizdeyim. Gönlümüzü geniş, niyetimizi halis tutalım. Yeni insanlara ekmek kapısı olmak için vasıta olalım. 2,5 milyon Türkiye hedefidir.  Kırıkkale olarak bizimde hedefimiz var. Bu hedefin de çok çok üzerinde istihdam oluşturacağımıza inanıyorum. Çünkü Kırıkkale zaten sanayi olarak fakir bir yer değil. Burada bizim işsizlik gibi bir sorunumuz kesinlikle olmamalıdır. Biz sanayi şehri iken insanlar işsiz geziyorsa, burada bir sıkıntı var. İnşallah önümüzdeki yıl Kırıkkale’nin yılı olacak. Nüfusu ve sanayisiyle birlikte çok güzel haberler alacağız. Biz şuan tekerin tümseği aşması konumundayız, inşallah aşacağız.”diye konuştu.

İŞVERENE 8 FARKLI TEŞVİK SUNULUYOR

Toplantı da sunum yaparak proje hakkında bilgiler veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adnan Akın, İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyasına 8 farklı teşvik sunulduğunu belirterek, “Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2 bin 21 TL ücret ve bin 113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz vatandaşımızı işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız personele ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. İşveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonundan ödenecek.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x