Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Burun Estetiği Ameliyatı Detaylar

çok duyduğumuz estetik ameliyatlardan biri burun estetiği ameliyatıdır. Son yıllarda burun estetiği yaptıran kişiler tercihine doğallıktan yana yapar.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Günümüzde en çok duyduğumuz estetik ameliyatlardan biri burun estetiği ameliyatıdır. Son yıllarda burun estetiği yaptıran kişiler tercihine doğallıktan yana yapar. Ameliyattan sonra burunlarında doğal bir görünüm elde etmek isteyenler bu konuyu ameliyat öncesinde hekimleri ile ayrıntılı bir şekilde görüşmelidir. Ameliyat sırasında burun şeklinin estetik bir görünüme kavuşturulması sağlanırken aynı zamanda nefes alıp verme ile ilgili olan sorunlar da ortadan kaldırılır. Burun estetiği talebinde bulunan kişilerde ameliyatı engelleyebilecek herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece burun estetiği ameliyatı yapılabilir.  Septum perforasyonu ameliyatı ve aklınıza takılan diğer soruların cevabını

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır 

Burun estetiği ameliyatı hem görsel açıdan hem de sağlık açısından başvurulan bir operasyondur. Genellikle görsel bakımdan burun şeklini beğenmeyen kişiler estetik burun ameliyatlarında başvurmaktadır. Bunun dışında travmaya bağlı olarak burundaki şekil bozukluğunu düzeltmek amacı ile de burun estetiği ameliyatı yapılır. Burun yapısının kemerli olması ya da burun ucu düşüklüğü gibi sorunlardan şikayet eden hastalar için burun estetiği ameliyatı yapılabilmektedir. Burun estetiği yaptıracak olan kişiler bu ameliyatı plastik cerrahlara ya da kulak burun boğaz uzmanlarına yaptırabilirler. gedizserin internet sitesinde detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatında Kanama Olur Mu? 

Burun ameliyatı çok fazla kanamanın görüldüğü bir ameliyat değildir. Ameliyat sonrasında da çok hafif sızıntıların olması normaldir. Açık yöntem ile yapılan burun estetiği ameliyatlarında burun delikleri arasında küçük bir kesi açılır ve ameliyat bu şekilde gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra bu kesiye hekim tarafından küçük bir dikiş atılır. Sonrasında bu dikiş izle fark edilmeyecek bir şekilde kalır. Zaman içerisinde de hemen hemen kaybolUr. Dışarıdan bakıldığı zaman bu dikiş izleri kesinlikle belli olmaz. Zaten bu iz burnun alt kısmında kalacağı için kesinlikle göze çarpmaz. Burun estetiği ameliyatı olacak kişiler dikişi izi konusunda endişeye kapılmamalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Teknikleri

Burun estetiği ameliyatlarında iki teknik kullanılır. Bunlar açık yada kapalı teknik cerrahi işlemlerdir. Açık rinoplasti ameliyatında burun deliklerinin alt kısmında ufak bir kesi açılarak işlem gerçekleştirilir. Bu ameliyat genel anestezi ile yapılır. Kapalı rinoplasti tekniğinde ise kesiler burun deliklerinin iç kısmındadır. Bu ameliyat türünde dikiş izi kalma ihtimali yoktur. Ayrıca açık ameliyat yöntemine göre iyileşme süresi daha hızlı ve kısadır. Açık rinoplasti ameliyatı genel anestezi ile yapılırken kapalı rinoplasti ameliyatı lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

Her iki ameliyat türünde de hekimin tavsiyelerine harfiyen uymak gerekir. Burun estetiği ameliyatı öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hekim tarafından size bildirilecektir.  Tüm bu tavsiyelere uymak hızlı bir iyileşme süreci açısından son derece önemlidir. Gediz Serin internet sitesini ziyaret ederek revizyon rinoplasti ve diğer teknikler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x