Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

BÜYÜK KERMES AÇILDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kale İlim ve Kültür Derneği geleneksel olarak öğrenciler yararına düzenlediği ‘Büyük Kermes’ vatandaşların hizmetine açıldı. 8 gün açık kalacak kermeste, bayanlar tarafından yapılan el emeği göz nurları el işleri ve çeşitli giyim ve yiyecek malzemeleri bulunuyor.
 
EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER
Kale İlim ve Kültür Derneği, öğrenciler yararına geleneksel hale getirdiği ‘Büyük Kermesini’, Yeni Mahalle’de bulunan Kale Talebe Yurdu’nda düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açtı. Kurban kesimi ve duaların edilmesiyle hizmete sunulan kermes, zengin çeşidi ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Vatandaşlar kermeste, nevresim, çocuk giyim, , mutfak takımları, giyim, ayakkabı, ev yapımı, yufka, börek, tatlı çeşitleri, gözleme, bazlama, yaprak sarma ve döner gibi el emeği göz nuru ürünleri bulabilecekler.
 
ÖĞRENCİLERİMİZİN YARARINA KULLANIYORUZ
Her yıl olduğu gibi bu yılda kermes düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Ali Atlı, “Bizler öğrencilerimizin eğitimlerinde kolaylık sağlanması amacıyla hayırsever iş adamlarımızla birlikte bu kermesi düzenledik. Buradan elde ettiğimiz gelirleri fakir öğrenciler yararına kullanacağız. Kermesimiz 8 gün Kırıkkale halkına hizmet verecek. Bizlerde tüm Kırıkkale halkımızı büyük kermesimize davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi yine hanımların el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardık” dedi.
 
ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kale Talebe Yurt Müdürü Mehmet Aksu ise; buradan elde edilen gelirlerin öğrenciler için harcandığını ifade etti. Öğrencileri hem dinlerine bağlı, hem de gelecekte iyi yerlere ulaşabilmesi eğittiklerini belirten Aksu, ‘Çünkü bizim geleceğimiz bu öğrenciler. Öğrencilerimizin hayır çarşısındaki gelirlerle eğitimlerine katkı sağladıkça onlar geleceğe daha emin adımlarla ilerlemiş olur. Ben tekrardan bu hayır çarşısının düzenlenmesinde emeği geçen hayırsever arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise; “Burada derneğimiz tarafından öğrenciler yararına gerçekten çok güzel hizmetler yapılıyor. Bizlerde bu konularda hayırsever arkadaşlarımızın yapmış olduğu kermes gibi çalışmaları destekliyoruz. Çünkü bu öğrencilerin gelecekte de başarılı olabilmesi için onların yanlarında olmak gerekir. Bugün onların yanlarında olduğumuzu göstererek, gelecekte başarılı çalışmalara imza atmalarını sağlayabiliriz” dedi.
 
HAYIR KURBANI İÇİN YARIŞTILAR
Konuşmaların ardından kermes için kesilecek kurban açık artırmaya sunuldu. 500 TL ile başlayan açık artırma fiyatını son olarak 6 bin TL ile Tosunlar Un sahibi Mehmet Tosun sahiplendi. Daha sonra dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı. Kermese Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yanı sıra; Kale İlim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Atlı, Asude İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Durusoy,
Yurt Müdürü Mehmet Aksu, Saadet Partisi Milletvekili Adayları, sivil toplum kuruluş temsilci başkanları ve çok sayıda hayırsever iş adamı katıldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu