Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Çadırda İstiridye Mantarı Üretildi

Bahşılı ilçesinde OS-HİL-SE mantar yetiştiriciliğinde ilk İstiridye Mantar hasadı yapıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ilçesinde 3 girişimcinin bir süre önce başlattığı yatırım sonucunda çadırda istiridye mantarı üretilmeye başlandı. Bir süre önce başlayan üretim sürecinde hasat alınmaya da başlandı. İlk hayat çalışmasına katılan Bahşılı İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz hasadın bereketli olması temennisinde bulundu.

 

HEDEF 2 TON ÜRETİM

Bahşılı İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız ve İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz Bahşılı İlçesin de bulunan Osman Demir (Makine Mühendisi), Hilmi Kılıç (Çevre Mühendisi), ve Sedat Ergül Kandemir (Maden Mühendisi) ne ait OS-HİL-SE İstiritye Mantar yetiştiriciliği yapan işletmeyi ziyaret ederek ilk hasatı gerçekleştirdiler. İşletme sahipleri Otomosyon sistemle 70 m2 lik çadırda 8 ton kompost ile 2 ton İstiridye Mantarı elde etmeyi hedeflediklerini belirtti. İl Müdürü Sırrı Yılmaz işletmeyi büyütmelerini tavsiye ederek bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak, bilgi proje ve destek anlamında her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Yılmaz Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diledi.

 

İSTİRİDYE MANTARI NEDİR?

İstiridye mantarı doğada kavak ağaçlarında yetişen son derece faydalı bir besin türüdür.  Şeklinin şapka şeklinde olması ve istiridye kabuğuna benzemesi nedeniyle adına istiridye mantarı denilmektedir.  İstiridye mantarının üretiminin Türkiye’de yaygınlaşması sonucunda kırmızı ete rakip olduğu biliniyor. Hem faydalarının insanlar tarafından öğrenilmesi hem de ekonomik olması nedeniyle istiridye mantarı üretimi tam yatırım yapılacak bir iş kolu olduğu bildirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x