Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Can ve Öztürk adalet komisyonunda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucu Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Adalet Komisyonu üyeliğine seçildi.

26 MİLLETVEKİLİ BULUNUYOR

TBMM’de komisyonlar oluşmaya başlarken, Kırıkkale Milletvekillerinin de komisyonları belli oldu. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can ve MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM Adalet Komisyonuna seçildi. Adalet Komisyonuna partiler aldıkları oy oranına göre milletvekili verdi. Buna göre Adalet Komisyonunda Ak Parti 13, CHP 6, HDP 3, MHP 2 ve İyi Partinin 2 Milletvekili bulunuyor.

ADALET KOMİSYONU

TBMM Adalet Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ihtisas komisyonudur. Adalet Komisyonu; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca kendisine havale edilen adalet işleri ile medeni hukuk, ceza hukuku, borçlar kanunu gibi temel kanunlar, sivil ve askeri yargılama hukuku, mahkemelerin kuruluş ve işleyişleri,  kaçakçılıkla mücadele, af, terörizmle mücadele, hâkimler, savcılar, avukatlar vb. ile ilgili konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşüyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x